Kuhacurry

Kuhacurry

Appeni on ahkera kalanpyytäjä ja taitava kalankäsittelijä. Hän pyytää kalaa ympäri vuoden, näin talviaikaan jään alle viritetyillä verkoilla. Mökillä käydessä meitäkin usein lykästää, kun hän pakkaa mukaan tuoretta kalaa ynnä muita metsänherkkuja.

Tällä kertaa tultiin kotiin muun muassa tuoreiden kuhafileiden kera , joista osasta tein lämmittävän kuhacurryn. Se on mitä mainiointa pakkaspäivän ruokaa, kyllä vaan mukavasti lämmittää! Curry nautittiin tumman luomuriisin, naan-leivän, turkkilaisen jugurtin ja höyrytetyn varsiparsakaalin kera.

Kuhacurry

rypsiöljyä
500 g kuhaa fileenä, nahattomana ja kuutioituna
4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2 salottisipulia
1- 2 rkl inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 punanainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria murskattuna
400 ml kookosmaitoa
½ limetin mehu
(Himalajan) suolaa
tuoretta korianteria

Valmistus:

Kaada pannulle öljyä. Kuullota öljyssä ensin valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Lisää salottisipuli ja mausteet. Jatka paistamista sekoitellen. Lisää kalapalat, suola ja jatka paistamista muutama minuutti. Kippaa pannulle kookosmaito ja purista puolikas limetin mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Maista ja tarkista suola.

Hienonna lopuksi joukkoon tuoretta korianteria ja tarjoa kuhacurry tumman riisin, turkkilaisen jugurtin ja naan-leivän kera.

Resepti idea on Soppa365 sivulta.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kuhacurry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *