Puhtikaura muistuttaa paljon talkkunaa, joten kokeilin sitä tällä kertaa nostalgiseen talkkunahyvään eli tässä tapauksessa siis puhtikaurahyvään. Aikaisemmin olen tehnyt puhtikaurasta muun muassa inkivääri-mustikkasmoothieta, johon se sopii myös täydellisesti ja antaa aidosti puhtia päivään.
Simppeli ja terveellinen (vähän on toki kermaa..) puhtikaurahyvä sopii pieneen makean nälkään jälkkärinä tai välipalana. Hyvä täydennetään sesongin hedelmillä tai marjoilla. Tähän aikaan vuodesta sen kanssa maistuvat esimerkiksi aurinkoiset appelsiinit ja kotimainen tyrnirouhe. Samalla saa piristävän C-vitamiinitujauksen ja lempeä kaura hemmottelee vatsaa.
Puhtikaurahyvä appelsiinilla ja tyrnillä
1 dl puhtikaura kaurapuuteria
2 appelsiinia
2 rkl tyrnijauhetta
250 g rahkaa
4 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
Valmistus:
Sekoita rahkan joukkoon puhtikaura ja hunaja.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaseos joukkoon.
Kuori appelsiini ja lohko paloiksi. ( Poista miel. myös kalvot)
Laita rahka-kerma-kauraseos appelsiinin kanssa kerroksittain kuppeihin. Ripottele pinnalle ja yhteen väliin tyrnijauhetta.
Houkuttelevan näköinen nami! Niinhän sitä sanotaan, että kerman kera siitä saa kaksin verroin parempaa 🙂