Voihan kukkiskiusaus! Pikkaisen aina nikottelen pakaste peruna-sipulin kanssa, vaikka maistuu sekin välillä, kun oikotietä tarvitaan. Tänään oli kiusaus mielessä, mutta peruna-sipulipussi pisti nyt hanttiin, vaikka mutkaton meininki olikin mielessä.
Kaupassa sainkin uuden idiksen ja ajatuksissa olleet perunat vaihtuivat lennossa sesongin kukkakaaliin, koska sillähän homma nopeutuu kaikin puolin mausta tinkimättä! Mielessä oli myös kukkakaalitalkoot, kun joka tuutista pukkaa mitä herkullisimpia kukkakaalireseptejä. Kukkisen seurana on maukasta kylmäsavutofua!
Kukkakaali-kylmäsavutofukiusaus
rypsiöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 pkt kylmäsavutofua (jalotofu)
1 kukkakaali (noin 900 g) pikku paloina
4 dl kaurakermaa
suolaa ja limemustapippuria
lehtipersiljaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kuumenna öljy ja kuullota sipulit. Lisää jalotofu ja jatka paistamista 5-10 minuutin ajan.
3. Pyyhkäise vuoka öljyllä. Laita pohjalle kukkakaalia, suolaa ja limemustapippuria . Lisää kerros sipuli-tofua. Jatka kerrostamista niin, että päällimmäiseksi jää kukkakaalia. Kaada kerma päälle.
4. Kypsennä uunissa noin 30-40 minuuttia.
5. Ripottele päälle lehtipersiljaa.
Osallistu kukkakaalitalkoisiin ja kokkaa kukkista, blogista löytyy haulla 25 kukkakaalireseptiä.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.
Ihana ohje, kiitos 🙂
Kiitos, kiva kuulla. 🙂
Blogi jostain syystä muuttaa hymy emojin kysymysmerkeiksi.