Hello! Talkoillaanko lisää kukkakaalin merkeissä? Nyt vuorossa ihana kukkakaalikeitto tillipestolla ja graavilohileipien kera. Jestas mitä herkkua, hyvää viikonloppua!
Kukkakaalikeitto
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 peruna (jauhoinen lajike) kuutioituna
1 isohko kukkakaali paloiteltuna
7-8 dl kasvislientä
1-2 rkl sitruunanmehua
2 dl kermaa
mustapippuria ja suolaa
Valmistus:
1. Kuullota öljyssä ensin sipuleita. Lisää perunat ja kääntele vielä hetki. Lisää kuumennettu kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen kymmenen minuuttia.
2. Lisää kukkakaali ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.
3. Soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
4. Lisää kerma, sitruunan mehu, suolaa ja pippuria. Kuumenna. Maista ja tarkista maut.
Tillipesto
1 tillipuntti
1 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaania raastettuna
3/4 dl auringonkukan siemeniä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl sitruunanmehu
suolaa ja pippuria
Valmistus:
1. Laita kaikki ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen astiaan.
2. Aja tillipesto sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Tarjoa kukkakaalikeitto tillipestolla ja saaristolais- tai ruisleivän (graavilohta päälle halutessasi) kera. Säädä keiton makua tillipestoa lisäämällä.
Ps. Tillipesto sopii hyvin myös mm. kermaiseen lohikeittoon.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.