Kvinoa-tonnikalapihvit ovat todella herkullisia. Ihan tässä unohtaa syövänsä purkkitonnikalaa, jonka monesti mieltää hieman tylsäksi raaka-aineeksi. Maukkaat pihvit ovat myös terveellisiä ja valmistuskin on aika vaivatonta ja nopeaa.
Avokadokastike kruunaa pihvit, nam! Minä höyrytin lisäksi kukkaisaa kaalia eli flower sproutia, joka on siis ruusukaalin ja lehtikaalin risteytys. Sen maku on mukavan pehmeä ja pähkinäinen. Mutta seuraksi passaa mainiosti myös esimerkiksi salaatti.
Näiden herkkupihvien myötä lähtee arki rullaamaan taas auvoisasti.
Hurmaavaa helmikuuta!
Kvinoa-tonnikalapihvit ( noin 12-14 pihviä)
3 dl kvinoaa keitettynä
2 prk tonnikalaa öljyssä ( MSC- sertifioitu)
1 (kelta)sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 kananmuna
1 limetin mehu
1 kourallinen korianteria
1/2 tl chiliä
1 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
paistamiseen :
oliiviöljyä ja voita
Avokadokastike
1 avokado kuorittuna ja kivi poistettuna
2-3 rkl ranskakermaa
½ limetin mehu
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä vähän.
Kuullota öljyssä ja voissa pannulla sipulit.
Yhdistä kulhossa valutettu tonnikala, kananmuna, keitetty kvinoa, puristettu limetin mehu, korianteri ja mausteet. Sekoita massa tasaiseksi.
Taputtele vedellä kostutetuin käsin massasta pihvejä. Paista pihvit pannulla voissa ja öljyssä kauniin ruskeiksi.
Valmista avokadokastike. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi.
Tarjoa pihvit avokadokastikkeen ja esimerkiksi höyrytyn kaalin tai rapsakan salaatin kera.
Hieno idea tonnikalan ystävälle 🙂
Ja tämän maistiaisen jälkeen saattaa tulla uusia ystäviä. 😉