Lämmin feta-kikhernesalaatti on herkullinen ja simppeli ruoka arkeen. Kaikki raaka-aineet saa ladata samalle pellille ja sitten vaan uuniin kypsymään. Etätyöläinenkin tekee tämän salaatin helposti itselleen/perheelleen lounaaksi. Superkiireinen tapaus voi pilkkoa kasvikset jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan.
Kasviksina on tällä kertaa kirsikkatomaatteja, varsiparsakaalia ja kesäkurpitsaa. Vaihtelua salaattiin saa vaihtamalla kasviksia sesongin tai jääkaapin tilanteen mukaan, jolloin tulee torjuttua myös hävikkiä. Keväisen ihana parsa sopii myös mainiosti vaikka välillä kesäkurpitsan tilanne. Kannattaa kokeilla salaattiin rohkeasti omia suosikkikasviksia.
Paahteisuus ja mausteet tekevät salaatista erityisen maistuvan. Edelleen on myös sen verran kylmää, että lämmin salaatti houkuttelee ainakin minua kylmää salaattia enemmän. Feta-kikhernesalaatin lisukkeeksi sopivat muun muassa hummus, tsatsiki ja hyvä leipä. Keitettyä pastaa voi kanssa pyöräyttää mukaan.
Herkullista viikkoa!
Lämmin feta-kikhernesalaatti (3-4 annosta)
1 kesäkurpitsa lantteina
200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
100 g varsiparsakaalia pilkottuna vähän pienemmäksi
200 g fetaa
1 prk (380g/ 230 g) kypsiä kikherneitä valutettuna
rypsiöljyä
3-4 rkl tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna
1 tl sokeria
½ tl chiliä
suolaa ja rouhittua limemustapippuria tai mustapippuria
2-3 rkl sitruunanmehua
tuoretta basilikaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Huuhtele ja pilko kasvikset valmiiksi. Valuta kikherneet.
3. Levitä kasvikset ja kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Pirskota päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, sokerilla ja chilillä. Sekoita hyvin. Tee kolo keskelle fetalla ja ripottele sen pinnalle pippuria, chiliä, tuoretta timjamia ja valkosipulia sekä pieni tilkka rypsiöljyä.
5. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja feta pehmentynyt. Sekoita kasviksia kerran välissä.
6. Tirauta lopuksi vähän sitruunanmehua päälle ja revi päälle tuoretta basilikaa.
7. Nosta lastalla salaatti halutessasi tarjolle tarjoiluvuokaan tai lataa lautaselle suoraan pelliltä!
8. Seuraksi sopii muun muassa hummus, tsatsiki ja hyvä leipä. Sekaan voi lisätä myös keitettyä pastaa.