Lämmin inkivääri-kaaliwokki

Inkivääri-kaaliwokki
Inkivääri-kaaliwokki

Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa. Minulla on keittiössä vähän joka viikko hävikkiviikko. Kaikenlaisia tähteitä syntyy kaappiin, mutta niistä taikoo helposti jotain hyvää.

Syksyllä kaalikaunottaret tarttuvat usein kaupasta mukaani. Keräkaalia harvoin saa käytettyä yhdellä kertaa, mutta onneksi kaaleista saa niin monenlaista hyvää, joten ei hätää! Nyt kaalin palat päätyivät wokkiin muiden kasvisten kera.

Tämä on aivan ihanaa tähdeherkkua, kun vielä marinoi kasviksia vähän etukäteen. Myös erittäin helppoa, koska kaikki mausteet ovat jo valmiina ja koko seoksen saa kipata kerralla wokkiin. Muutaman minuutin wokkauksen jälkeen tarvitsee enää vain tilkan soijakastiketta mausteeksi.

Maistuva kaaliwokki viimeistellään paahdetuilla pähkinöillä ja korianterilla. Ruokaisuutta kaipaava voi paistaa lisäksi pari kananmunaa.

Inkivääri-kaaliwokki

400 g keräkaalia (puna- tai valkokaalia) tässä wokissa molempia
2 porkkanaa
1 rasia herkkusieniä
2-3 kevätsipulin vartta tai purjoa

rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
tuoretta korianteria

Kastike
2 cm tuoretta inkivääriä
2 rkl omena-hunajaviinietikkaa
1 rkl chilikastiketta
2 rkl hunajaa
1/2 -1 tl suolaa

Lisäksi:
maapähkinöitä ja cashewpähkinöitä kuivalla pannulla paahdettuna

Valmistus:

Poista kaalista uloimmat lehdet. Huuhtele ja leikkaa kaali(t) ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kuori porkkanat ja leikkaa nekin mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Puhdista sienet ja siivuta nekin ohuiksi.
Kuori ja raasta inkivääri.

Sekoita kaikki kasvikset kastikeainesten kanssa kulhossa. Anna maustua puolituntia -tunti.

Paahda pähkinät.

Kaada pannulle öljyä ja wokkaa kaaliseosta 3-4 minuuttia. Mausta soijakastikkeella.
Lisää lopuksi päälle tuoretta korianteria ja paahdettuja pähkinöitä.

Syö heti.

Saatat tykätä myös

10 kommenttia artikkeliin ”Lämmin inkivääri-kaaliwokki

    1. Kiitos Heidi, tämä wokki olisi tosiaan täydellistä myös flunssalääkkeeksi.:-)

  1. Kaali ja inkivääri on tosiaan mahtava pari ja nyt kannattaakin kaalia hyödyntää, kun saa niin helposti vielä pehmenemään kypsentäessä:-) Ja kaali on edullista!

  2. Tää on niiiin hyvää! Eka satsi ei ole edes vielä loppu, mutta uutta pitää jo väsätä 😀

    1. Ihana kuulla Piupau! Nyt minunkin alkoi tehdä tätä kaaliherkkua taas mieli. En olekaan hetkeen tehnyt. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *