Syksyn suloa: Punajuuri-omenasosekeitto

Punajuuri-omenasosekeitto
Punajuuri-omenasosekeitto

Vähän jo syksyn viileiden tuulien puhaltaessa lämmin punajuuri-omenasosekeitto maistuu niin suloiselta. Ripottelin pinnalle runsaasti mietoa minttua ja murustin fetaa. Lisäksi innostuin paahtamaan keiton joukkoon ohuita punajuurilastuja, jotka maustoin ennen uuniin laittamista appelsiinitimjamilla, omenaviinietikkalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Punajuuri-omenasosekeitto
Punajuuri-omenasosekeitto

Ihanan lempeää keittoa, joka hyväilee niin mieltä kuin vatsaa. Syksy saat tulla!


Punajuuri-omenasosekeitto
( 4-5 annosta)

oliiviöljyä ja voita
noin 500 g punajuuria
1 jauhoinen peruna ( rosamunda)
1 pieni sipuli
1 hapan omena ( granny smith)
8-9 dl kasvislientä
kourallinen appelsiinitimjamia tai tavallista timjamia
2 rkl omenaviinietikkaa
2 dl kuohukermaa
ruukku mietoa minttua
fetaa tai jotain pehmeää juustoa josta tykkäät

Valmistus

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori punajuuret, peruna ja omena. Lohko ne paloiksi.

Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Kuullota sipuli hetki. Lisää kasvikset ja jatka kuullottelua muutama minuutti. Lisää kuuma kasvisliemi ja riivi timjamista lehdet.

Keitä hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta.

Lisää kerma ja etikka. Kuumenna.

Silppua päälle paljon minttua ja murenna feta-juustoa

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Syksyn suloa: Punajuuri-omenasosekeitto

  1. Kyllä on taas hienon väriset meiningit keitossa 🙂 Ja jännä oivallus punajuuri ja omena yhdessä. Varmaan on hyvää !

    1. Punajuuressa on tosiaan upea väri. Jotain kaipasin punajuuren pariksi ja sitten tuli mieleen syksyiset omenat. Toimii ja taivaallisen hyvää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *