Vähän jo syksyn viileiden tuulien puhaltaessa lämmin punajuuri-omenasosekeitto maistuu niin suloiselta. Ripottelin pinnalle runsaasti mietoa minttua ja murustin fetaa. Lisäksi innostuin paahtamaan keiton joukkoon ohuita punajuurilastuja, jotka maustoin ennen uuniin laittamista appelsiinitimjamilla, omenaviinietikkalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Ihanan lempeää keittoa, joka hyväilee niin mieltä kuin vatsaa. Syksy saat tulla!
Punajuuri-omenasosekeitto ( 4-5 annosta)
oliivi – tai rypsiöljyä ja voita
noin 600-700 g punajuuria
1 jauhoinen peruna
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 omena
8-9 dl kasvislientä
kourallinen appelsiinitimjamia tai tavallista timjamia
2 rkl omenaviinietikkaa
2 dl kuohukermaa
Lisäksi:
ruukku mietoa minttua
fetaa tai jotain pehmeää juustoa josta tykkäät
Valmistus
1.Kuori ja hienonna sipulit. Kuori punajuuret, peruna ja omena. Lohko ne paloiksi.
2. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Kuullota sipuli hetki. Lisää kasvikset ja jatka kuullottelua muutama minuutti. Lisää kuuma kasvisliemi ja riivi timjamista lehdet.
3. Keitä hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.
4. Soseuta.
5. Lisää kerma ja etikka. Kuumenna ja sekoita.
6. Silppua päälle paljon minttua ja murenna feta-juustoa
Kyllä on taas hienon väriset meiningit keitossa 🙂 Ja jännä oivallus punajuuri ja omena yhdessä. Varmaan on hyvää !
Punajuuressa on tosiaan upea väri. Jotain kaipasin punajuuren pariksi ja sitten tuli mieleen syksyiset omenat. Toimii ja taivaallisen hyvää! 🙂