Voi lanttu, mitä herkkua se onkaan waldorfissa! Lanttu jää välillä aivan liian vähälle käytölle. Ei meinaa aina oikein lanttu leikata, että mitäs hyvää tästä mainiosta kotimaisesta juureksesta kehittäisi! Nyt jääkaapissani oli lanttua, josta haaveilin jotain hyvää rapsakan salaatin muodossa.
Pieni pyörähdys Googlessa vei minut Viinilehden-sivulle, josta tuli vastaan lanttuwaldorf. Waldorf on yksi marras-joulukuun lempisalaattejani, joten päätin tätä reseptiä vähän hyödyntää. Omastani tuli hieman erilainen, mutta ihana idea on siis alunperin sieltä!
Lanttuwaldorf on mitä mainion lisuke jouluherkkujen seuraan!
Lanttuwaldorf
1 dl vettä
¾ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
noin 200 g lanttua
1 (luomu) omena
½ dl majoneesia
½ dl turkkilaista jugurttia
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Kuori ja leikkaa lanttu ohuiksi tikuiksi. Kiehauta vesi, valkoviinietikka ja sokeri. Kaada seos lanttutikkujen päälle. Anna maustua noin 20 minuuttia. Valuta neste pois.
2. Leikkaa pesty omena myös tikuiksi.
3. Lisää kaikki loput ainekset lanttutikkujen joukkoon hyvin sekoittaen , paitsi jätä päällimmäiseksi rouhitut pähkinät ja hienonnettu persilja.
Lanttu on mulle ainakin joulun aikaan melkeinpä se juurespuolen kunkku 🙂