Nyt wokissa: Lehtikaali ja lohi

Lehtikaali-lohiwokki
Lehtikaali-lohiwokki

Lehtikaalireseptiä on pukannut viime ja tänä syksynä useasta suunnasta, koska monipuolinen raaka-aine on innostanut kokkaajia. Kananpoikien Bistrossa on myös hyödynnetty lehtikaalia monella tapaa. Tällä kertaa kokeilin sitä lohen seuraksi wokkiin. Parsakaali on ollut aikaisemmin yksi suosikkini lohiwokissa, mutta nyt se sai lehtikaalista kyllä kovan haastajan.

Annoksen päälle kannattaa lisätä kermaisen pehmeää avokadoa, rapsakkaa purjosilppua ja seesaminsiemeniä, niin täydellinen herkkuwokki on valmis nautittavaksi.

Lehtikaali-lohiwokki

250 g (täysjyvä)wokkinuudelia

2-3 rkl rypsiöljyä
2-3 cm tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
600 lohta
150 g lehtikaalia
purjon valkoinen osa

Seesamikastike:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
puolikas limen mehu
1 rkl hunajaa
½ rkl seesamiöljyä
2 rkl vettä

Lisäksi:
1 avokado (pieneksi kuutioiksi leikattuna ja vähän limen mehua päälle)
pala purjon vihreää osaa ( pieneksi hienonnettuna)
seesaminsiemeniä tai Renee Voltaire furikake sprinkles, joka sisältää mm. mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä

Valmistus:

Poista lehtikaalista paksu ruoti ja leikkaa lehdet vähän pienemmäksi.

Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä ( muutama minuutti). Jäähdytä heti kylmässä vedessä ja purista ylimääräiset vedet pois.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Pese purjo ja leikkaa valkoinen osa ohuiksi suikaleiksi . Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
Leikkaa lehtikaalia vielä hieman pienemmäksi silpuksi.

Poista lohesta nahka ja leikkaa pieniksi viipaleiksi.

Keitä nuudeli kypsäksi.

Kaada wokkipannuun öljyä, kuumenna ja lisää ensin valkosipuli ja inkivääri. Kääntele niitä hetki pannulla ja lisää sitten suikaloitu purjo. Paista minuutti ja lisää lohiviipaleet ja anna niiden ottaa vähän väriä pintaan. Lisää lopuksi varovasti sekoitellen joukkoon lehtikaali ja kastike. Kuumenna.

Tarjoa keitetyn nuudelin, avokadon, purjon ja seesaminsiementen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *