Linssi-kesäkurpitsapannari & kurkku-fetakastike

Linssi-kesäkurpitsapannari & kurkku-fetakastike

Linssi-kesäkurpitsapannari oli herkullinen vahinko. Olin alkuun tekemässä linssi-kesäkurpitsapihvejä, mutta taikina oli tuskaista paistettavaa lettupannulla, joten joudun keksimään seokselle uuden jatkon. Alla olevaan ohjeeseen olen jakanut ainekset oikeisiin paikkoihin, mutta alunperin kesäkurpitsa-linssiseoksessa oli mukana myös munia ja muutama ruokalusikallinen jauhoa. Silti siitä paistui vain hajoavia riekaleita, jotka kyllä olivat herkullisen makuisia, mutta epätoivoisia paistettavia.

Kurkku-fetakastike
Linssi-kesäkurpitsapannari & kurkku-fetakastike

Toivottomana katselin sitten isoa satsia linssi-kesäkurpitsaseostani. Samalla teini pyörähti keittiössä. Katsoi myös kulhoa ja kysyi ”Mitä toi on?” ja samaan hengen vetoon ” Mulla ei ole sitten nälkä. ” Okei, eipä tietenkään, kiva tietää.. ! Samalla mieleeni tuli pannaritaikina, johon päätin upottaa kesäkurpitsa-linssiseokseni. Ja tämähän oli oikein mutkaton ja maukas pelastustoimenpide. Urakka muuttui naurettavan helpoksi ja lopputuloksena varsin herkullista sekä ruokaisaa kasvispannaria raikkaan kurkku-fetakastikkeen kera.

Linssi-kesäkurpitsapannari & kurkku-fetakastike

1 ½ dl vihreitä linssejä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa raastettuna
2 dl cheddar-juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
2 rkl sitruunanmehua

taikina
6 dl maitoa tai kauramaitoa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl voisulaa

Kurkku-fetakastike

1 kurkku kuutioituna
½ tl suolaa
2 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi raastettuna
½ tl chilijauhetta
1 rkl sitruunanmehua
50 g fetaa murustettuna
päälle tuoretta minttua maun mukaan

1. Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sekoita taikinan aikekset kulhossa ja anna turvota noin 20-30 minuuttia.
3. Sekoita kypsät linssit, raasteet, mausteet ja sitruunanmehu.
4. Sekoita linssiseos pannaritakinaan. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 220 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Tee pannarin paistuessa kurkkukastike. Laita kuutioidut kurkut lävikköön, ripottele suolaa päälle ja anna noin 10 minuuttia valua. Sekoita sen jälkeen kurkut muiden ainesten kanssa ja laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan pannarin valmistumista.

2 thoughts on “Linssi-kesäkurpitsapannari & kurkku-fetakastike

    1. Jotain oli keksittävä, kun poiskaan ei voi heittää! Ja tämän jotain olikin todella hyvää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *