Mansikka-valkosuklaanyytti grillissä

Mansikka-valkosuklaanyytti
Mansikka-valkosuklaanyytti

Kananpoikien Bistrossa jatketaan grilliteemalla Pipsan mansikkahaasteessa alkuruoasta jälkiruokaan. Viime viikolla oli tarjolla alkuruoaksi grillattuja mansikka-mozzarellatortilloja ja pääruoaksi grillattua flank steakia mansikkasalsan kera. Mansikkaisen menuun päättää nyt mansikka-valkosuklaanyytit ja nekin nostetaan grillistä pöytään.

Lasten versioon laitetaan mausteeksi limetin kuorta ja mehua sekä tuoretta minttua. Aikuisten mansikat saavat mausteeksi lisäksi vähän rommia. Molempiin rouhittua valkosuklaata, lusikallinen mascarponea ja pikkutilkkanen kermaa. Sitten viideksi minuutiksi grilliin ja mansikkainen jälkkäri on valmis lusikoitavaksi suoraan suuhun vaniljajäätelöpallon kanssa.

Mansikka-valkosuklaanyytti
Mansikka-valkosuklaanyytti vaniljajäätelön kera

Mansikkamenu on nyt valmis, mutta kesä ja mansikoilla herkuttelu jatkuu. Mielessä onkin jo muutama uusi mansikkainen makupala. Ehkä kuulette niistä myöhemmin.

Kiitos Hedelmän- ja marjanviljeliäinliitolle upeista ja muhkeista kotimaisista mansikoista, jotka sain kilpailuun osallistumista varten.

Mansikka-valkosuklaanyytti grillissä ( viidelle)

500 g kotimaisia mansikoita
2 limetin mehua
1 limetin kuori ( pese hyvin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, huuhtele)
3-4 oksaa vahvan mintun lehtiä tai kaupan mietoa ruukkuminttua ½ ruukkua
(Aikuisten mansikoihin ½ rkl vaalea rommia/100 g mansikoita)

100 g valkosuklaata
5 rkl mascarponea
5rkl kuohukermaa

Alumiinifoliota ja leivinpaperia

Valmistus:

Perkaa ja puolita mansikat.

Valmista marinadi. Raasta limetin uloin kerros ( vain vihreä osa). Purista limetin mehut. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Jaa kahteen kulhoon, jos teet aikuisille oman rommiversion. Anna mansikoiden vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran. Voit laittaa ne hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin.

Leikkaa leivinpapereista ja folioista viisi noin 50 x 50 cm palaa ja nostele marinoidut mansikat ja veitsellä pieniksi rouhittua suklaata niiden päälle. Lisää vielä jokaiseen ruokalusikallinen mascarponea ja tilkka kuohukermaa.

Sulje nyytit ja grillaa hyvällä hiilloksella viitisen minuuttia.

Tarjoa vaniljajäätelön kera ja lisää halutessasi päälle vielä muutama tuore mansikka ja minttua.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Mansikka-valkosuklaanyytti grillissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *