Inkivääri-varhaiskaalisalaatti

Inkivääri-varhaiskaalisalaatti
Inkivääri-varhaiskaalisalaatti

Deckerin huvilassa, Laajasalon Tullisaaressa on ollut tänä kesänä viehättävä kesäkahvila nimeltään Elämän helma. Olen käynyt siellä muutaman kerran nauttimassa hyvää Vuosaarelaista kahvia ja Kanervan leipomia makoisia korvapuusteja. Viimeksi kotiin lähtiessä katseeni jäi kiinni Kanervan inkivääri-varhaiskaalisalaattiin. Korvapuustin jälkeen kaalisalaati ei oikein sopinut, mutta päätin kokeilla tehdä salaattia kotona.

Inkivääri-varhaiskaalisalaatti
Inkivääri-varhaiskaalisalaatti

Coleslaw on yksi kestosuosikkini kesän kaalisalaattien rintamalla, mutta menetin sydämeni myös tälle salaatille. Olen tehnyt inkivääri-varhaiskaalisalaattia viikon aikana monta kertaa. Inkivääri tuo salaattiin pienen itämaisen vivahteen, mutta silti se toimii niin grilliruokien kuin vaikka kantarellipiirakan seurana. Ja minulle se maistuu myös ihan sellaisenaan. Helppoa, hyvää, terveellistä ja edullista herkkua, kannattaa kokeilla!

Inkivääri-varhaiskaalisalaatti

500 g varhaiskaalia
1-2 cm tuoretta inkivääriä
2 rkl omena-hunajaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Lisäksi:
maapähkinöitä
kurpitsansiemeniä
suolaa
ripaus chiliä
1 tl oliiviöljyä

Valmistus:

Poista kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa kaalista noin ½ kilon pala. Huuhtele ja leikkaa kaali suikaleiksi.

Kuori ja raasta inkivääri.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.

Paahda lisäksi pannulla maapähkinöitä ja kurpitsansiemeniä. Mausta suolalla ja ripauksella chiliä. Sekoita joukkoon vähän oliiviöljyä. Lisää pähkinät ja siemenet lopuksi salaattiin.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Inkivääri-varhaiskaalisalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *