Marokkolainen kana-couscouskulho sopii hyvin moneen tilanteeseen: arkeen, viikonloppulounaaksi tai nopeaksi illalliseksi. Kanafileet vain pitää muistaa laittaa aikaisemmin marinoitumaan. Toki, jos oikein on kiirus niin marinoi sen aikaa mitä ehtii. Muuten herkullisen kipon täydentää helposti. Granaattiomenan siemenet ja kuivatut taatelit sopivat tähän kulhoruokaan kivasti näin joulun lähestyessä.
Salaatin kostuttajaksi tein tahinijugurttikastiketta eli desi paksua jugurttia, lusikallinen tahinia, vähän sitruunanmehua ja ripaus suolaa sekä pippuria.
Herkullista viikonloppua!
Marokkolainen kana-couscouskulho
Marinoituja pieniä kanafileitä (noin 8 kpl):
400 g kananfileitä
½ -1 tl harissatahnaa ta chilikastiketta, esim. sriracha
2 rkl sitruunanmehua
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
paistamiseen: voita ja öljyä
Couscouskulho
2 dl couscoussia
½ appelsiinin mehua
oliiviöljyä
½ granaattiomenan siemeniä
6-7 kuivattua taatelia
½ punttia minttua hienonnettuna
1 puntti lehtipersiljaa hienonnettuna
½ pakettia fetaa
Valmistus:
Yhdistä marinadikastikkeen ainekset ja sekoita marinadi pussissa hyvin kanafileiden kanssa. Anna marinoita noin tunti.
Keitä couscous kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Irroita granaattiomenasta siemenet. Pehmittele ensin granaattiomenaa vähän pyörittelemällä pöytää vasten. Leikkaa kruunu puolelta kansi pois. Ja lohko sitten väliseinien mukaan granaattiomena paloiksi. Irroittele isossa ja kulhossa käsin tai lusikalla siemenet hedelmästä.
Leikkaa taateli viipaleiksi ja leikkaa myös feta pieniksi paloiksi.
Paista kanafileet kypsiksi pannulla voissa ja öljyssä.
Sekoita keitetyn couscousin joukkoon puristettua appelsiinin mehua, granaattiomenan siemenet, taatelin viipaleet, yrttisilppua ja oliiviöljyä. Laita kulhon sivuun paistetut kanafileet ja keskelle fetajuustoa.
Tarjoa esimerkiksi tahinijugurttikastikkeen kera.
Kivan kuuloinen, kevyempi ruoka. Hienosti olet loihtinut siihen jouluisia värejäkin 🙂
Kyllä, tämä herkullinen kana-couscous sopii mainiosti keventäjällekin. 🙂