Mausteinen bataatti-nyhtispaistos

Bataatti-nyhtispaistos

Se on jälleen meatless monday! Mausteinen nyhtis on herkullisen makuista hieman makeiden ja paahtuneiden bataattikuutioiden kera. Annos viimeistellään tuoreella lehtipersiljalla, granaattiomenansiemenillä, hunajaisella balsamicokastikkeella ja ranskankermanokareilla.

Arjen onneksi herkullinen ateria valmistuu helposti ja nopeasti!

Mausteinen bataatti-nyhtispaistos

rypsi- tai oliiviöljyä
noin 1 kg bataattia
1 rkl hunajaa
suolaa
250 g nyhtökauraa (nude)
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 tl kanelia
½ tl chiliä
1 tl juustokuminaa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl granaattiomenan siemeniä ( Pirkka pakaste)
1 dl ranskankermaa

kastike:
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamicoa
1 rkl hunajaa

Valmistus:

Kuumenna uuni 225 astetta.

Kuori ja leikkaa bataatit pieneksi lohkoiksi. Valuta päälle vähän hunajaa ja öljyä. Ripottele pinnalle suolaa. Sekoittele hyvin. Paahda lohkoja uunissa välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.

Kaada kuumalle pannulle öljyä. Kuullota ensin valkosipulia ja lisää sitten nyhtis sekä mausteet. Paista sekoitellen noin kymmenen minuuttia.

Sekoita bataattikuutiot paistetun nyhtiksen kanssa. Lisää joukkoon persilja, kastike, granaattiomenansiemenet ja ranskankermaa nokareina tai tarjoa se erikseen.

Nauti heti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *