Täytetyt paprikat espanjalaiseen tyyliin

Täytetyt paprikat espanjalaiseen tyyliin

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Täytetyt paprikat, tuo 80-luvun nostalginen retroherkku sopii täydellisesti myös tälle vuosikymmelle. Täytettyjä kasviksia on tänä päivänä moneen lähtöön, bataatti ja munakoiso ovat kenties nyt kaikkein trendikkäimpiä. Ei pidä kuitenkaan unohtaa täydellisen muotoista paprikaa, miten oivallinen kuppi se on herkuilla täytettäväksi!

Täytetyt paprikat espanjalaiseen tyyliin

Espanjalaiseen tyyliin täytetyt paprikat sopivat mainiosti esimerkiksi rennon viikonloppuillan iltapalaksi . Täytettyjen paprikoiden valmistus on aika vaivatonta ja niitä pyöräyttää hetkessä suuremmankin satsin. Herkullisesta kupista löytyy tällä kertaa maukasta chorizoa, artisokansydämiä, vuohenjuustoa, mausteita ja klassiseen tapaan riisiä.

Maukasta viikonloppua!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Täytetyt paprikat espanjalaiseen tyyliin

4 paprikaa

oliiviöljyä
4 dl keitettyä kokojyväriisiä
2 valkosipulia
pieni punasipuli
12 kirsikkatomaattia
1 prk Pirkka parhaat artisokansydämiä
100 g chorizoa
200 g vuohenjuustoa
kourallinen tuoretta timjamia
½ tl savupaprikaa
tuoretta basilikaa maun mukaan
suolaa ja mustapippuria myllystä

3 paahtoleivän siivua

Valmistus:

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Huuhtele ja leikkaa paprikat pitkittäin puoliksi. Poista siemenet sisältä. Pirskota sisäpinnalle oliiviöljyä ja rouhaise vähän suolaa. Esipaista paprikoita uunissa 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit. Kaada pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulia siinä pehmeäksi. Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuutioi chorizo. Leikkaa vuohenjuustosta puolet pieniksi muruiksi ja toinen puoli kahdeksaksi viipaleeksi. Nosta artisokat öljystä ja leikkaa nekin pienemmäksi. Sekoita riisi, kuutioidut tomaatit, artisokat, vuohenjuusto, hienonnettu timjami, savupaprika, suola ja pippuri sipulin joukkoon.

Ota uunista esipaistuneet paprikat ja lusikoi täytettä niiden sisään. Nosta jokaisen päälle lopuksi yksi vuohenjuustoviipale. Paista 225 uunissa paprikoita vielä noin 20 minuuttia.

Hienonna paahtoleipä muruiksi ja paahda muruja oliiviöljyssä pannulla.

Ripottele paahtoleivän muruja ja tuoretta basilikaa paprikoiden päälle lopuksi.

Tarjoa salaatin ja hyvän leivän kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Täytetyt paprikat espanjalaiseen tyyliin

  1. Herkullisen ja niin kauniinkin näköisiä. Kyllähän noita kelpaa tarjota 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *