Nopea nyhtökaurakulho

Nyhtökaurakulho
Nyhtökaurakulho

Nopeasti valmistuva nyhtökaurakulho keräsi meillä kehuja, sais tehdä kuulemma pian uudestaan! Harmi, kun nyhtökauraa on vain edelleen vähän haastavaa löytää, mutta nyt kävi tuuri. Nyhtökauran tomaattiversio sopii oivallisesti lähi-itä henkiseen bulgur-pohjaiseen kulhoon, jossa on mukana myös pinaattia, yrttejä ja granaattiomenansiemeniä sekä kastikkeina sitruunaista jugurttikastiketta ja hummusta.

Kulho valmistui alle puolessa tunnissa, kun käytin valmista hummusta. Voi tätä arjen onnea!

Nyhtökaurakulho

oliivi- tai rypsöljyä
1 rs 250 g tomato nyhtökauraa
1 ps 80 g baby pinaattia
1 rs ( 200 g) kirsikkatomaatteja
2 dl bulguria
suolaa
puoli ruukkua minttua
puoli ruukkua korianteria tai lehtipersiljaa
2 rkl sitruunanmehua
1 dl granaattiomenan siemeniä ( käytin Pirkka pakasteversiota)

lisäksi
turkkilaista jugurttia sitruunanmehulla maustettuna
hummusta

Valmistus:

Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsän bulgurin joukkoon tilkka oliiviöljyä, hienonnetut yrtit ja sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla.

Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti tarvittaessa pakkauksen ohjeen mukaan.

Lämmitä nyhtökaura pannulla öljyssä. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti.

Anna jokaisen koota oma kulho. Eli tarjolle paistettu nyhtökaura-pinaattiseos, yrttinen bulgur, sulatettuja granaattiomenan siemeniä, tomaatin puolikkaita, hummusta ja sitruunamehulla maustettua turkkilaista jugurttia. Myös yrttejä voi lisäillä lautasella lisää maun mukaan.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Nopea nyhtökaurakulho

  1. Kiitos Hanna! Ja sama juttu täällä, minäkin ostaisin useammin, jos vain ois tarjolla. Ehkä nyhtiksen tarjonta joku päivä paranee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *