Paahdettuja kukkakaalinkukintoja ja harissajugurttia

Paahdettuja kukkakaalinkukintoja ja harissajugurttia

Kukkakaalin kukinnoista saa nopeasti ihanaa pikkusyötävää, kun pyörittelee kukinnot ensin hyvässä mausteseoksessa ja sitten vain uuniin paahtumaan. Seuraksi tein simppelin harissajugurtin. Ei muuta kuin napsimaan!

Paahdettuja kukkakaalikukintoja

1 kukkakaali
marinadi:
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl inkivääriä
1 tl kurkumaa
½ tl savustettua paprikaa
½ sitruunanmehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

(päälle: tuoretta korianteria)

Harissajugurttia

1 dl turkkilaista jugurttia
1 tl harissaa

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pese kukkakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Sekoita kulhossa marinadin ainekset ja pyörittele sitten kukkakaalin kukinnot hyvin marinadissa.

Sekoita sillä välin jugurtti ja harissa. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.

Levitä marinoidut kukkaakaalin kukinnot uunipellille ja paahda niitä noin 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *