Paahteinen parsakaali-porkkanasalaatti & tahinikastike

Paahteinen parsakaali-porkkanasalaatti & tahinikastike

Tämä salaatti on osittain vohkittu Isät kokkaa- keittokirjasta, jossa on monta mukavan mutkatonta ruokaohjetta. Uunissa paahtuneet porkkanat ja parsakaalit pyöritellään seesaminmakuisessa tahinikastikkeessa ja johan on taas arkikasvissalaatti helposti maukkaalla levelillä!

Paahteinen parsakaali-porkkanasalaatti & tahinikastike

6-7 porkkanaa
1 parsakaali
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
saksanpähkinöitä
½ ruukkua persiljaa

kastike:

2 rkl tahini-tahnaa
2 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
½ sitruunamehua
1 tl jauhettua korianteria
½ tl juustokuminaa

Valmistus:

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele parsakaali ja irroita kukinnot. Leivitä kasvikset leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria sekä pirskota oliiviöljyä.

Paahda 200 asteisessa uunissa noin vartti.

Sekoita kastike lämpimien kasvisten joukkoon. Lisää mukaan rouhittuja saksanpähkinöitä ja tuoretta lehtipersiljaa.

4 thoughts on “Paahteinen parsakaali-porkkanasalaatti & tahinikastike

  1. Olispa se juhlaa, jos isä(ntä) kokkais tällaista, mutta useinhan me äiteet kokataan isienkin kokkaukset 😀

    1. Jostain kumman syystä se on aika usein niin?! Ukkelit keittiöön, mars!:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *