KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO
Laajasalon K-Supermarket hemmottelee loppuviikosta merenelävien ystävää, kun kalatiskin tarjonta on täydentynyt tuoreilla ostereilla, kampasimpukoilla, sinisimpukoilla ja helmisimpukoilla. Nyt on helppoa loihtia viikonlopuksi herkullista pikagourmet-ruokaa!
Simpukoiden valmistus nimittäin ei ole vaikeaa ja kaikki valmistuvat nopeasti. Valitsin tällä kertaa kalatiskiltä taivaallisia kampasimpukoita, jotka sopivat ihanan viikonloppuillallisen alkuruoaksi. Toisena ruokana on sinisimpukoita, jotka käyvät loistavasti viikonlopun rentoon iltaherkutteluun.
Molemmissa annoksissa on aasialaista twistiä. Limetillä, chilillä ja valkosipulilla kevyesti marinoidut kampasimpukat tarjoillaan wasabimajoneesin kera. Sinisimpukat saavat taas kypsyä curryn ja kurkuman keltaisessa lempeän mausteisessa kookosliemessä.
Ihanaa viikonloppua!
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Kampasimpukat & wasabimajoneesi ( 3-4 annosta)
rypsiöljyä
12 tuoretta kampasimpukkaa
1 valkosipulinkynsi
½ chili
1 limetin mehu
sormisuolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria
wasabimajoneesi
1 dl majoneesia
1- 2 tl wasabitahnaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Valmistus:
Hienonna valkosipuli ja chili ilman siemeniä. Sekoita ne limetin mehun kanssa. Sekoita marinadi kampasimpukoiden joukkoon ja marinoi jääkaapissa tunti.
Tee majoneesi sillä välin valmiiksi. Sekoita majoneesiin wasabi ja sitruunanmehu sekä ripaus suolaa.
Kaada pannulle tilkka öljyä. Paista kampasimpukoita molemmilta puolilta pari minuuttia/per puoli. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
Ripottelee pinnalle korianteria ja tarjoa wasabimajoneesin kera.
Sinisimpukat curry-kookosliemessä ( noin 3-4 annosta)
2 kg tuoreita sinisimpukoita
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 purjon valkoinen osa
2 varsisellerin vartta
2 tl currya
1 tl kurkumaa
1 ½ dl valkoviiniä
4 dl kalalientä
3 dl kookosmaitoa
1 kaffirlimen lehti
1 limetin mehu
suolaa ja mustapippuria
½ – 1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukkua ruohosipulia
Valmistus:
Harjaa simpukat harjalla puhtaaksi juoksevan veden alla. Ota mahdolliset ”partatupsut” pois. Tarkista, että kaikkien simpukoiden kuoret ovat kiinni ja ehjiä.Jos kuori on auki, kopauta simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka ei sulkeudu kopautuksen jälkeen, heitä se pois. Poista myös rikkinäiset.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa varsiselleri viipaleiksi. Hienonna purjo. Kuullota kasviksia isossa ja tilavassa kattilassa öljytilkassa. Lisää curry ja kurkuma. Sekoita hyvin.
Kaada joukkoon kuuma kalaliemi, valkoviini ja kookosmaito sekä lisää kaffirlimen lehti. Kiehauta ja lisää simpukat ja laita kansi päälle. Laske hieman kämpöä ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia. Sekoita varovasti ja jatka kypsennystä kannen alla vielä muutama minuutti.
Simpukat ovat valmiita, kun ne ovat auenneet. Purista lopuksi päälle limetin mehua ja silppua päälle yrttejä.
Tarjoa esimerkiksi naan-leivän kera.