
KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO
Hurraa, parsalla herkuttelu saa jatkua taas! Eurooppalaisten vihreiden parsojen sesonkia jatkavat nyt kotimaiset parsat Ahvenanmaalta. Kannattaa vain olla nopea, jos haluaa nauttia kotimaisesta parsasta, sillä sen sesonki ei kestä montaa viikkoa.

Nämä parsat pääsivät superhyvään pastaan italialaisen ricotta-juuston, pähkinöiden ja pecorino-juuston kera. Ihanan juustoinen parsapasta raikastetaan sitruunanmehulla ja kuorella, jota saa laittaa tähän pastaan tosiaan yhden kokonaisen. Se ei ole yhtään liikaa.

Pistaasipähkinät ovat suurta herkkuani ja tykkään yhdistää niitä moneen ruokaan. Ne ovat niin hyviä tämänkin pastan päällä. Pistaasipähkinöiden tilalla voi käyttää myös omia suosikkipähkinöitä, esim. saksanpähkinät sopivat tähän varmasti yhtä hyvin tai sitten pinjansiemeniä. Pasta viimeistellään pecorino-juustolla. Se on voimakassuolainen juusto, joten kastike ei mielestäni kaipaa kuin ripauksen suolaa, mutta sitä voi laittaa tietty omia makunystyröitä kuunnellen.

Ihanan herkullista kotimaista parsasesonkia! Otetaan ilo irti NYT, kohta voi olla myöhäistä!
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Pähkinäinen parsa-ricottapasta
300 g spaghettia (Rummo)
Kastike:
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 kesäsipuli varsineen
2 rs ( yht. 500g) kotimaista vihreää parsaa
1 prk (250g) ricottaa
1 dl ruokakermaa
1 raastettu (luomu)sitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria
kourallinen tuoretta basilikaa
1 dl Urtekram kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl raastettua Pirkka parhaat pecorinoa tai parmesaania
Valmistus:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Kuori ja hienonna sipulit. Ota sipulin vihreä varsierilleen.
Huuhtele parsat, kuoriminen ei ole välttämätöntä. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois. Leikkaa parsa 3-4 cm paloiksi.
Kuullota sipuleita pannulla muutama minuutti, lisä parsan palat ja jatka kuullottamista muutama minuutti lisää. Kaada kerma joukkoon. Keitä kastiketta hieman kasaan.
Pese sitruuna hyvin. Mausta kastike sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä ricotta ja kesäsipulin vihreät osat. Kuumenna.
Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Huomaa, että viimeistelyyn tuleva pecorino on voimakassuolainen juusto!
Sekoita pasta ja kastike. Lisää päälle tuoretta basilikaa, pähkinät ja raastettua pecorinoa.
Nauti!
Ihanan kuuloista herkkua siellä on Bistrossa loihdittu! Minäkin toivoin tänään löytäväni kaupasta kotimaista parsaa, mutta ei napannut. Teillä on hyvä kauppa 🙂
No täällä on ihan maailman paras lähikauppa! 🙂 Harmi, jos sieltä ei saa kotimaista parsaa. Kokeile vinkata kauppiaalle. Läheltä tuotuna se on tuoreempaa ja sen myötä aivan parasta parsaa!