Hurmaava raparperi-vadelmapiirakka

Raparperi-vadelmapiirakka

Hups, vasta nyt kauden eka raparperipiirakka! Olen ehtinyt tehdä jo monenlaista hyvää raparperista, kuten esimerkiksi tuorepuuroa, smoothieta, pizzaa, pavlovaa, mutta en yhtään ihanaa, perinteistä piirakkaa. No nyt tuli tilanteeseen korjaus, juuri sopivasti viikonlopun iloksi!

Raparperi-vadelmapiirakka

Tästä raparperipiirakasta tuli aika herkkua, kun kätkin piirakkaan vadelmia raparperin kaveriksi. Se maistuu lämpöisenä tai kylmänä, sellaisenaan tai vaniljajätskin tai -kastikkeen kera. Ihan miten vain tykkäät! Ohje on muunnelma blogin suositusta raparperi-mascarponepiirakan reseptistä.

Raparperi-vadelmapiirakka

Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljajauhetta
125 g voisulaa

Pohjataikina:
2/3 osaa muruseoksesta ( noin 3 ½ dl)
1 dl piimää
1 kananmuna

Vuokaan:
voita ja korppujauhoja

Täyte:
voita
500 g raparperipaloja
3 rkl sokeria
1 tl kanelia

1 tlk ( 250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
200 g pakastevadelmia

Pinnalle:
1/3 muruseoksesta

Sulata voi. Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa. Kaada päälle voisula ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta 1/3 eri kulhoon pintakuorrutetta varten.

Lisää muruseokseen kananmuna ja piimä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Levitä seos vuokaan.

Sulata voi kuumalla pannulla ja pehmitä raparperin viipaleita siinä viitisen minuuttia. Mausta kanelilla ja sokerilla.

Ripottele pohjan päälle raparperinpalat.

Sekoita rahka, sokerit ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle. Levitä seuraavaksi kerros vadelmia ja ripottele lopuksi päälle pinnalle muruseosta.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

One thought on “Hurmaava raparperi-vadelmapiirakka

  1. Just iltapäivällä kävikin mielessä raparperipiirakka, kun ulkotöiden lomassa kahvittelin 🙂 Vadelma antaakin varmaan hyvää mehevyyttä ja ihana muutenkin ”vattumaisine” makuineen 😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *