Hups, vasta nyt kauden eka raparperipiirakka! Olen ehtinyt tehdä jo monenlaista hyvää raparperista, kuten esimerkiksi tuorepuuroa, smoothieta, pizzaa, pavlovaa, mutta en yhtään ihanaa, perinteistä piirakkaa. No nyt tuli tilanteeseen korjaus, juuri sopivasti viikonlopun iloksi!
Tästä raparperipiirakasta tuli aika herkkua, kun kätkin piirakkaan vadelmia raparperin kaveriksi. Se maistuu lämpöisenä tai kylmänä, sellaisenaan tai vaniljajätskin tai -kastikkeen kera. Ihan miten vain tykkäät! Ohje on muunnelma blogin suositusta raparperi-mascarponepiirakan reseptistä.
Raparperi-vadelmapiirakka
Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljajauhetta
125 g voisulaa
Pohjataikina:
2/3 osaa muruseoksesta ( noin 3 ½ dl)
1 dl piimää
1 kananmuna
Vuokaan:
voita ja korppujauhoja
Täyte:
voita
500 g raparperipaloja
3 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 tlk ( 250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
200 g pakastevadelmia
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sulata voi. Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa. Kaada päälle voisula ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta 1/3 eri kulhoon pintakuorrutetta varten.
Lisää muruseokseen kananmuna ja piimä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Levitä seos vuokaan.
Sulata voi kuumalla pannulla ja pehmitä raparperin viipaleita siinä viitisen minuuttia. Mausta kanelilla ja sokerilla.
Ripottele pohjan päälle raparperinpalat.
Sekoita rahka, sokerit ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle. Levitä seuraavaksi kerros vadelmia ja ripottele lopuksi päälle pinnalle muruseosta.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Just iltapäivällä kävikin mielessä raparperipiirakka, kun ulkotöiden lomassa kahvittelin 🙂 Vadelma antaakin varmaan hyvää mehevyyttä ja ihana muutenkin ”vattumaisine” makuineen 😋