Paprikaisille lihapullille seuraa jatkoreseptinä herkullinen arkikeitto. Tämä keitto syntyi vahingossa, koska tomaattipyre oli loppu. Katseeni kääntyi paprikarelissiin. Kokeilenpa sitä liemipohjaan. Ja ei ollut yhtään hullumpi kokeilu. Paprikarelissi passasi liemipohjaan vähintään yhtä mainiosti kuin tomaattipyre. Lisäksi lisäsin liemipohjaan samaa ranskalaista rakuunaa kuin lihapulliin. Maukkaasta liemestä tuli myös oikein kauniinvärinen.
Sitten jotain pientä säätöä vielä loppumetreillä. Juustolaatikosta löytyi manchegojuustoa sopiva pala. Sille löytyi nyt rooli keitossa, koska manchego ja paprika toimivat mielestäni hienossa yhdessä. Keitto oli jo muutenkin maistuvaa, mutta vähän raastettua manchegoa tuoreen ruohosipulin kanssa kruunaa keiton. Kokeile vaikka!
Paprikainen lihapullakeitto
tilkka öljyä
3 rkl ajvar-relissiä (paprikarelissiä)
1-2 valkosipulia
6 perunaa
3 porkkanaa
3 -4 lehtisellerin vartta
1,2 l vettä + liemimauste ( käytin 1 ½ rkl renee voltaire liemimaustetta)
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
1 rkl ranskalaista rakuunaa
300 g paprikaisia lihapullia tai tavallisia lihapullia
Lisäksi:
100 g raastettua manchego-juustoa
ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus:
Kuori ja hienonna valkosipuli.Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Leikkaa lehtiselleri viipaleiksi.
Kuumenna vesi valmiiksi vedenkeittimessä tai toisessa kattilassa.
Laita kattilaan tilkka öljyä. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Sitten pilkotut perunat ja porkkanat. Sekoita joukkoon myös ajvar-relissi. Lisää kuumennettu vesi ja liemimauste sekä muut mausteet.
Keitä vihanneksia noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Jos lisäät lihapullat raakoina niin noin 5 minuuttia ennen liedeltä pois ottoa. Valmiille pullille riittää kiehautus.
Tarjoa raastetun manchego-juuston ja ruohosipulin kera.
Tuotekehitystä parhaimmillaan. 🙂 On kyllä kivan värinen liemi ja varmasti maukas keitto.
Kiitos Rommirusina. 🙂 Se on usein inspiroivaa, kun huomaa jotain puuttuvan. Syntyy uusia makuja.:-)