Sateen ropistessa paistoin isomman satsin lihapullia, joista osan pakastin. Kolmen lapsen äitinä olisi järkevää useamminkin tälläinen etukäteen varautuminen, mutta yleensä tartun kauhaan vasta nälän hetkellä. Meidän perheessä lihan kulutus ei ole päätä huimaavaa, joten kilon satsista syödään vähintään pari -kolme kertaa.
Nimensä mukaisesti näissä lihapullissa maistuu paprika. Käytin osan pyöryköistä ensin lämmittävään lihapullakeittoon. Mutta joku päivä taas on aurinkoista ja lämmintä. Silloin saattaa olla kiva, kun pakkasesta löytyy piknikeväiksi ainakin pussillinen valmiita lihapullia. Niistä valmistaa silloin nopeasti vaikka ihanan lihapulla-pastasalaatin.
Paprikaiset lihapullat
1 kg naudan jauhelihaa
2 dl mietoa Ajvar-relissiä (paprikarelissiä)
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl ranskalaista rakuunaa
2 kananmunaa
1 ½ -2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Paistamiseen : voita ja öljyä
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetken niin, että ne vähän pehmenevät.
Laita kulhoon ajvar-relissi ja korppujauhot. Turvota muutama minuutti. Lisää muut ainekset ja sekoita massa hyvin. Pyörittelet kostetuin käsin taikinasta pieniä pyöryköitä.
Paista lihapullat pannulla voissa ja öljyssä kauniin ruskeiksi.
Täällä yksi lihapullien ystävä, joka pakasteleekin niitä! Mielenkiintoinen uusi vinkki nämä paprikaiset palleroiset 🙂
Totta, siellä on paremmat ”hätävarastot” kuin täällä. 🙂