Muutama ilta sitten söin mitä parhaimman synttäri-illallisen. Mies grillasi libanolilaiseen tapaan marinoituja karitsanvartaita, joiden seurana oli tabbouleh- & fattoush-salaattia. Lapset yllättivät upealla ja ihanan makuisella mango-juustokakulla.
Aamupäivästä kuulin sivukorvalla kakkusuunnistelmasta. Valmiskakkua ei kuulemma osteta, vaan nyt etsitään netistä joku hyvä kakku. Lopulta he valitsivat Annin uunissa blogin Parhaista parhain mango-juustokakun, jonka jälkeen he tekivät kauppalistan ja lähtivät kauppaan. Sitten olikin kakun teon vuoro. Esikoinen otti selvästi pomon roolin keittiössä – onhan se jonkun heilutettava tahtipuikkoa, mutta yllättävän hyvässä hengessä tehtäviä jaettiin ja kakun valmistuminen eteni. Minulla oli kielto tulla säätämään väliin, ainoastaan liivatteen käytön kohdalla tarvittiin pientä apua.
Ja lopulta illalla pöytään nostettiin upeimmista upein juustokakku! Olin kyllä heistä äärettömän onnellinen ja ylpeä. Kakkujen tekemisestä kun heillä ei juuri ole kokemusta, mutta rohkeasti valitsivat juustokakun ja ryhtyivät toimeen. Äidin ja ruokaihmisen tälläinen tekee ihan mahdottoman onnelliseksi ja kiitolliseksi, kun huomaa siirtäneensä kotona kokkaamisen ja leipomisen arvostusta myös jälkikasvulle.
Rakkaudella tehty ja yhdessä nautittu ruoka on todellakin yksi ihanimmista asioista maailmassa! Kiitos maailman paras puoliso ja lapset!
Mango-juustokakku
Pohja:
50 g voita
100 g digestivekeksejä
Täyte:
4 dl kuohukermaa
300 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria ( tässä ei ollut , mutta ei haitannut)
1 tl limemehua
tilkka kiehuvaa vettä
6 liivatetta
Kiille:
2 prk (piltti) mango-sosetta
2 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
Valmistus:
1. Murskaa keksit ( esim. pussissa) ja sekoita murska sulatetun voin kanssa.
2. Levitä kakkuvuoan ( tässä 22cm) pohjalle ja painele keksi-voiseos pohjalle.
3. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
4. Liota liivatetteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia
5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
6. Notkista tuorejuusto, sokeri ja vanilja vatkaimella.
7. Sulata liivatetteet kiehuvassa vesitilkassa ja kaada se ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
8. Lisää seokseen kerma sekoittaen ja kaada seos vuokaan pohjan päälle.
9. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
10. Valmista lopuksi kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä taas noin 5 minuuttia.
11. Sulata liivatteet kiehuvassa vesitilkassa ja sekoita se kulhossa mangososeen kanssa. Valuta taas ohuena nauhana ja sekoita koko ajan.
12. Kaada mangosose kakun päälle ja anna hyytyä muutama tunti lisää.
13. Koristele marjoilla, macarons-kekseillä, helmikoristeilla.
Resepti: Annin uunissa -blogi
No johan on kolmen kopla loihtinut mahtavan kakun emollensa 👍😍
Täydellisen! 🙂