Maaliskuu on tuonut pariisilaisen tunnelman, herkut ja elämäntyylin Stockmannin tavarataloon. Sain ensimmäisten joukossa aistia ja maistaa tätä ihanan keväistä ja kepeää tunnelmaa Stockmannin Herkussa. Siinä hurmoksessa olen heittänyt jäähyväiset talvelle – tervetuloa kevät!
Stockmannin herkku on nyt kuin pariisilainen ruokatori ja kauppahalli pienoiskoossa. Ranskalaista ruokaa pidetään välillä hieman hienostelevana, mutta Stockan Herkku haluaa johdattaa asiakkaansa myös rentoon ja kotoisaan ranskalaiseen bistrotunnelmaan, jossa ruokaa tehdä laadukkaista raaka-aineista ilman turhia kikkailuja. Yksinkertainenhan on monesti sitä kaunista ja hyvää – pääasia on, että raaka-aineet ovat huippulaatua!
Ruokakierros lähtee vihannesosastolta, josta löytää nyt kauden ensisatoa Keski-Euroopasta, kuten muun muassa pieniä suloisia nauriita ja punajuuria, valkosipulia, fenkolia, artisokkia, munakoisoja, sitruunoita ja yrttejä sekä paljon paljon muuta.
Seuraavaksi voi poimia mukaan leipää ja ihania leivonnaisia. Leipä- ja konditoriosastolla on monenmoista houkutusta tarjolla. Keskustan Herkun leipäosastolle tulee joka keskiviikko maaliskuun ajan myös pariisilaisen Poilane-leipomon kuuluisaa rapeakuorista maalaisleipää.
Herkun juustotiskiä on lähes mahdoton ohittaa. Harvoin lähden Herkusta ilman juustoja kotiin. Lapsetkin ovat oppineet rakastamaan Stockan juustotiskiä. Siellä pysähdymme aina maistiaisille. Nyt maaliskuussa Herkusta löytyvät entistä laajempana myös ranskalaisjuustot, joiden makumaailmaan Stockan Herkun osaavat juustoammattilaiset sujuvasti johdattavat.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Timo Linnamäki, kokki ja keitokirjailija Pipsa Hurmerinta sekä bloggaaja ja keittokirjailija Prisca Leclerc ovat suunnitteleet Stockan herkulle hurmaavia reseptejä ranskalaisella tyylillä. He myös kokkaavat ranskalaista ruokaa Herkussa maaliskuun ajan. Kannattaa katsoa aikataulu Herkun sivuilta. Herkkupyörähdyksella saimme maistaa Priscan tomaattista Tarte tatinia ja Pipsan fenkoli-rapurisottoa. Tomaattisen Tarte tatinin tiesinkin jo taivaallisen hyväksi, koska olen tehnyt sitä jo monen monta kertaa itse. Ihana risotto pääsi myös jo kokeiluun omassa keittiössäni. Siitä pian lisää! Ruokien päätteeksi nautitimme ranskalaisia juustoja, joista etenkin ihastuin Etorki lampaanmaitojuustoon kevyesti suolalla maustetun hunajan kera – match made in heaven! Ihanaa, että hunajaa oli purnukallinen lahjakassissa. Kävin jo hakemassa viikonlopuksi kotiinkin palan ihanan pehmeää lampaanmaitojuustoa!
Ennen Herkun kierrosta kävimme Stockmannin Pariisitorilla keskuskadulla. Sieltä löytyy kukkia, herkkuja ja pientä syötävää 6.3 saakka. Sandron ruokarekasta lounaaksi hakemani vege-burgeri oli ainakin todella maistuva. Viehättävällä torilla kannattaa poiketa, jos viikonloppuna on liikkeellä Helsingin keskustassa.
Bon appetit!
Merci Stockmann!
Hieno juttu! Sellainen käsitys on mullakin Stockmannista, että jos haluaa todella herkutella, niin sieltä sitä löytyy valinnan varaa ja saman katon alta. Ja juustovalikoimakin on tosiaan melkoinen 🙂
Näin on! 🙂