Leivoin alkuviikosta jouluisen piparkakkukuivakakun aika lailla Kotilieden ohjetta seuraten. Kuivakakut ovat tietenkin sellaisenaan hyviä kahvin kanssa, mutta usein minun tekee mieli alkaa tuunaamaan kuivakakkuja uuteen kuosiin.
Piparkakkukuivakakusta tein tällä kerta ihania bruschettoja, joiden päälle nostelin persimonsalaattia, tuorejuusto-kermaseosta ja lopuksi murustin päälle vähän piparkakkua. Näin kuivakakku muuttui vallan hovikelpoiseksi jälkiruoaksi!
Makoisten persimonbruschettojen myötä toivotan kaikille blogini lukijoille herkullista ja leppoisaa joulua!
Persimonbruschetat
nokare voita
6 palaa piparkakkukuivakakkua
1 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
ripaus vaniljaa
murennettua piparkakkua
Valmistus:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuuston, sokerin ja vaniljan kanssa.
Paista piparkakkukuivakakkuviipaleet pannulla voissa molemmin puolin.
Nosta palojen päälle kerma-juustoseosta, persimonsalaattia ja murennettua piparkakkua.
Nauti heti!
Minä tykkäsin kakusta kyllä ihan sellaisenaankin, mutta ainahan tietysti kaikkea voi viritellä lisää 😀
Kiva, jos tykkäsit. 🙂