Pienet sfihapiiraat broccoliinilla ja karamellisoidulla sipulilla

Pienet sfihapiiraat broccoliinilla ja karamellisoidulla sipulilla

Selailin pitkästä aikaa Sally Butcherin Snackistan – Löytöretki Lähi-Idän keittiöihin ruokakirjaa ja sieltä silmiini osui superherkulliset libanonilaiset pienet pizzapiiraat. Minipizzatyyppiset manous-leivät ovat suosittua libanonilaista katuruokaa, joista löytyy monenlaista versiota. Sfiha on niistä syyrialainen versio, jossa käytetään libanonilaista manoush-pohjaa, mutta nyt tehdäänkin piiraita syyrialaiseen tapaan. Helpommin sanottuna siis ehkä Lähi-idän pizzapiirakat.

Pienet sfihapiiraat broccoliinilla ja karamellisoidulla sipulilla

Sfihapiiras on perinteisesti neliön mallinen, mutta kukapa kieltää nämä kaikki muutkin vallattomat malli ja muodot, kuten tässä minun versiossa nähdään..Sehän on vain virkistävää! Dukkahilla viimeistelty kasvistäyte on mielettömän herkullinen. Pieniä piiraita tekee mieli ottaa lisää ja lisää! Tällä kertaa käytin Ruohonjuuresta ostamaani dukkah-mausteseosta. Se oli mielestäni parempaa kuin aikaisemmin itse tekemäni miedompi dukkah myskikurpitsasalaatissa.

Piiraat ovat mainioita illanistujaisiin tai huikopalaksi.

Parsakaali-sfihat 13-15 kpl

Manoush-leipä
taikina:
12 g tuoretta hiivaa
2 ½ dl vettä
noin 7 dl vettä
1 tl suolaa
1-2 rkl rypsiöljyä

täyte:
50 g rusinoita
1 (200 g) pussi varsiparsakaalia
2 keskikokoista sipulia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl fariinisokeria
suolaa ja mustapippuria
100 g cheddar- tai mozzarella-tai halloumiraastetta
2-3 rkl dukkah mausteseosta (esim. Ruohonjuuresta tai resepti löytyy tästä salaatista)

päälle: persiljaa

Valmistus:

1. Tee ensin taikina. Sulata hiiva ja sokeri lämpimään veteen. Siirrä sivuun 10 minuutiksi.
2. Sekoita jauhot ja suola kulhoon. Tee keskelle kuoppa. Lisää hiiva-vesiseosta sekoittaen ensin puuhaarukalla, sen jälkeen käsin. Muotoile taikinasta pallo ja pyöräytä se pienessä öljymäärässä, jotta se pysyy kosteana. Peitä kostealla liinalla ja jätä kohoamaan 1 ½ -2 tunniksi.
3. Siirry tekemään täyte. Liota rusinoita sen aikaa, kun teet alkuvalmistelet täytettä.
4. Ryöppää tai höyrytä parsakaaleja muutama minuutti. Jäähdytä. Leikkaa varret pieniksi paloiksi ja irroittele nuppuja hieman toisistaan.
5. Paista sipulit matalalla lämmöllä pienessä öljytilkassa kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli ja valutetut rusinat samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää etikka, sokeri, suolaa ja pippuria. Anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.
6. Kuumenna uuni 230 asteeseen.
7. Jaa nostatettu manoush-taikina13-15 palloksi. Anna kohota vielä 10 minuuttia ja muotoile sitten pallot litteiksi kiekoiksi. Sovita kiekon keskelle silputtua parsakaalia ja nosta sitten päälle karemellisoitua sipulia. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja dukkahmausteseosta.
8. Nipistä kiekot reunoista neliön tai oman mallisiksi ympyröiksi tai soikioiksi. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
9. Paista 15 minuuttia, kunnes taikina alkaa saamaan kullanruskean sävyn.
10. Tarjoa kuumana, lämpimä tai kylmänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *