Huhuu punajuurifanit! Maistuisiko viiman ja tuiskun keskellä lämmittävä punajuuriburgundi? Perinteinen burgundinpata kuuluu syksyn ja talven pataruokasuosikkeihini, mutta yhtä ihastunut olen ollut nyt punajuuriburgundiin.
Täyteläisessä punaviinikastikkeessa kylpeneet punajuuret ovat yhtä herkullisia kuin perinteisessä versiossa lihakin. Tosin tässä padassa on ripaus lihaa. En voinut vastustaa pientä pekonin kiusausta, joka tuo mukavaa savuisuutta burgundiin. Täydellinen vegeversio löytyy Green Kitchen Storiesilta, josta idean kerran pongasin. Minun versio sopii mainiosti vähemmän lihaa, enemmän kasviksia mielivälle burgundin ystävälle ja tietenkin kaltaisilleni punajuurifaneille!
Punajuuriburgundi
paistamiseen voita ja rypsiöljyä
noin 800-900 g punajuuria
2 rkl vehnäjauhoja
170 g pekonia
6 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rasia herkkusieniä
4 dl punaviiniä
4 dl kasvislientä
2 laakerinlehteä
15 oksaa tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Kuori ja kuutioi porkkanat ja punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi pekoni.
Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Kuullota ensin sipuleita. Paista seuraavaksi pekoni ja sekoittele joukkoon vehnäjauhot. Kippaa pataan kuutioidut juurekset ja tomaattipyree. Sekoittele hyvin.
Lisää päälle viini, kuuma kasvisliemi ja mausteet. Hauduta pataa miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa 150 asteessa noin puolitoista tuntia.
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista voissa pannulla ja lisää pataan.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen vihreiden linssien ja ranskankerman kera.
No mitäs rööpetteriherkkua täällä nyt on hauduteltu 😀
On kuules sellaista herkkua, että..! 🙂