Punajuuripestopasta & vuohenjuustoa

Punajuuripestopasta & vuohenjuustoa

Pesto ja pasta on aina mutkaton ratkaisu arkeen. Tosin punajuuripeston eteen pitää kyllä nähdä pikkaisen enemmän vaivaa, mutta ei mitään suuren suurta. Tein peston paahdetuista punajuurista, jotta sain samalla vaivalla pastaan myös herkullisia paahtuneita punajuuren paloja. Ne ovat ihania sattumia pastan joukossa!

Punajuuripestopasta & vuohenjuustoa

Punajuuripestopastan joukkoon lisätään vielä pannulla paistuneita vuohenjuustoviipaleita. Punajuuri ja vuohenjuusto ovat tunnetusti lyömätön pari yhdessä. Niin myös tälläkin kertaa!

Maistuvaa viikon alkua!

Punajuuripestopasta & vuohenjuustoa (neljä annosta)

250 g tagliatellea tmv. pasta

½ kg punajuuria viipaloituna
rypsiöljyä
suolaa
2-3 oksaa rosmariinia hienonnettuna

punajuuripesto

noin 1 dl paahdettuja punajuuria
½ dl kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä
¾ dl parmesaania raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
½ ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

1 (200g) vuohenjuustoa
tilkka öljyä
rosmariinin oksa

Lisäksi: parmesaania, versoja tai rucolaa

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi/kuutioi (tyyli vapaa) punajuuret. Laita punajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sekoita öljy, suola sekä hienonnettu rosmariini joukkoon. Paahda uunissa noin 30 min tai kunnes punajuuren palat ovat kypsiä.
2. Ota paahtuneista punajuurista erilleen noin 1 dl ja jäähdytä. Aja kaikki peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos pesto on liian paksua. Tarkista maistamalla suola ja pippuri sopivaksi.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa runsaassa vedessä al dente. Maista, että jää vähän puruntuntumaa.
4. Paista vuohenjuustoviipaleet pannulla molemmin puolin pienessä öljytilkassa muutaman rosmariinioksan kera.
5. Sekoita valutetun pastan joukkoon. Lisää mukaan punajuuret ja vuohenjuusto. Viimeistele parmesaanilla ja versoilla tai rucolalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *