Puolukka-valkosuklaajuustokakku kaurakeksipohjalla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MALVIALA /Töysäläinen kaurakeksi

Puolukka-valkosuklaajuustokakku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MALVIALA /Töysäläinen kaurakeksi

Yksi syksyn ihanin marja on puolukka. Se on yhtä raikas ja kirpeä kuin syksyinen sääkin. Puolukka tuo myös makeisiin leivonnaisiin hyvää vastapainoa. Nyt valmistin puolukoista ja Töysäläisen kaurakekseistä nautinnollisen hyvän juustokakun. Siinä on siis kaksi kovaa kotimaista yhdessä!

Puolukka-valkosuklaajuustokakku

Töysäläinen rapean herkulliset kaurakeksit ovat vahvasti kauraisia. Niiden viljasta 100 % on kotimaista kauraa. Töysäläisen kaurakeksit ovat ihania napostella kahvin tai teen kanssa – myös muuten se suklainen vaihtoehto! Kaurakekseistä saa myös superhyvänmakuisen pohjan puolukka-juustokakkuun, tätä suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Töysäläisen kaurakeksit

Puolukka-valkosuklaajuustokakusta tuli oitis syksyn suosikkikakkuni. Tätä kakkua tullaan meillä tarjoamaan vielä monet kerrat. Kakku on myös kätevä juhlatarjottava, kun sen voi valmistaa edellisenä päivänä. Eikä sen valmistuksessa tarvi edes uunia vaivata!

Puolukka-valkosuklaajuustokakku

Kauraisia ja raikkaan makeita kakkuhetkiä!

Puolukka-valkosuklaajuustokakku kaurakeksipohjalla ( 10 palaa)

Pohja:

75 g voita
150 g Töysäläisen kaurakeksejä

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
4 dl puolukkaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 rkl sitruunanmehua
6 liivatetta

Valmistus:

Valmistus:

1. Murskaa keksit ( esim. elinatarvikepussissa) ja sekoita murska sulatetun voin kanssa.
2. Levitä keksiseos kakkuvuoan ( tässä 22cm) pohjalle ja painele seos tiiviisti pohjalle.
3. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Soseuta puolukat ja sokeri sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa.
7. Vatkaa vatkaimella kevyesti tuorejuusto, rahka, vanilja ja puolukkasurvos. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa.
8. Sulata liivatetteet kiehuvassa sitruunamehutilkassa ja kaada se ohuena nauhana tuorejuusto-puolukkarahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
9. Lisää seokseen kerma sekoittaen ja kaada seos vuokaan pohjan päälle.
10. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
11. Koristele marjoilla ja Töysäläisen kaurakekseillä. Voit ripotella keksien päälle kevyen tomusokerihunnun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *