Puolukkatuorepuuro

Puolukkatuorepuuro
Puolukkatuorepuuro

Puolukkatuorepuuro tuo piristystä ja terveellisyyttä viikon alkuun. Kanelilla maustetussa pehmeässä tuorepuurossa on vähän jouluista makua ja raikkaat puolukat maistuvat siinä yhtä ihanilta kuin aina muulloinkin. Puuro on loistava aamupala tai välipala sekä sopii hyvin myös jouluiselle aamiaiselle.

Puolukkatuorepuuro ( 2 pientä annosta)

1 ½ dl puolukoita
2 dl turkkilaista tai luonnonjugurttia
1 dl kauralesettä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl hunajaa
½ tl kanelia *

päälle: suolaamattomia pistaasipähkinöitä rouhittuna ja puolukoita

Valmistus

Sekoita puuron ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.

Nostele puuro kuppeihin ja rouhi pintaan suolaamattomia pistaasipähkinöitä

* Muista, että ceylonin kanelissa ei ole niin paljon maksalle haitallista kumariinia kuin kassian kanelissa. Joulun aikaan kanelia tulee kuitenkin käytettyä runsaammin, joten ceylonin kaneli on hyvä löytyä myös maustekaapista.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Puolukkatuorepuuro

  1. Hyviähän nämä on/olisi ! Pitäisi kyllä itsekin alkaa värkkäilemään useammin tällaisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *