KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Lautaselta pitää löytyä aina hyvää makua, mutta näin pimeän vuoden ajan keskellä mielellään myös väriä. Punajuuri on yksi suosikki voimajuurekseni. Niin mahtavan makuinen ja samalla upean värinen. Tällä kertaa keitin punajuuresta samettisen pehmeän kookos-punajuurikeiton, johon tähtianis antaa joulun tuoksua ja makua.
Tähtianiksen tuoksuinen kookos-punajuurikeitto sopii hyvin myös pikkujoulujen illanistujaisiin, kun seurana tarjoaa vielä savulohimousella päällystettyjä ruisnappeja. Pienet napit ovat rentoa näppiruokaa parhaimmillaan.
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Kookos-punajuurikeitto ( 4 annosta)
1 rkl rypsiöljyä
1 punasipuli
2 jauhoista perunaa
6 punajuurta
7 dl kana- tai kasvislientä
2 tähtianista
1 tl timjamia
noin 2 dl kookosmaitoa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja punajuuret. Kaada kattilaan tilkka öljyä. Kuullota ensin hetki sipulia. Lisää sitten punajuuret, perunat, mausteet ja liemi. (Tähtianikset voit laittaa maustepussiin tai palloteesiivilään, niin ne saa helpommin lopuksi poimittua pois). Anna sopan kiehua hiljalleen 30-40 minuuttia.
Poista tähtianikset ja soseuta keitto. Lisää kookosmaitoa sen verran, että saat keitosta sopivan paksuista. Kieuhauta. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
Savulohimoussenapit ( 20- 25 kpl )
noin 300 g savulohta
1 dl kuohukermaa
3 rkl smetanaa
2 rkl sitruunanmehua
tuoretta tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Pirkka luomu ruisnappeja
Valmistus:
Ota kalasta nahka pois. Leikkaa kala hienoksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu, yrtit ja smetana.
Vatkaa kerma ja sekoita se kala-smetanaseoksen kanssa.
Tarjoile ruisnappien kera.
Tähtianis antaakin varmaan ihanan jouluisen maun keittoon ja nuo söpöiset savulohinapit lisäksi… nam! Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, raoistansa sen jo tonttu näki 🙂
Tähtianis on niin ihana joulunajan mauste. 🙂
Tuiki tuiki tähtianis 😀
Sehän kuulostaa ihanalta! 🙂