”Nam, tuoksuu hyvältä”, poikani riemuitsi, kun makkarapalleroita putkahteli pannulle. Tänään teimme lounaaksi makkarapastaa. Sadepäivänä grillaus ei lainkaan houkuttanut, joten oli paljon hauskempaa hämmentää maukas pasta raakamakkaroista innokkaan apukokin kanssa keittiön lämmössä.
Raakamakkaroista on viime vuosina tullut erittäin suosittuja. Monella valmistajalla on varsinkin kesän kynnyksellä laaja valikoima erilaisilla mausteilla maustettuja raakamakkaroita, joista jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Joillakin on myös himo tehtailla näitä maukkaita makkaroita itse.
Pastan nimi Spagetti con Salsiccia viittaa porsaanlihasta valmistettuunn makkarapastaan. Tässä pastassa oli Wurstin Salcicca Toscana raakamakkaraa.( Huom. makkaran nimi on tosiaan Salcicca, ei Salsiccia.) Se on keskivahva porsaanlihamakkara, jossa on pientä potkua. Makkarassa on mausteena mm. valkosipulia ja muskotinkukkaa. Mainio makkara italiaistyyliseen makkarapastaan.
Pastaherkut syntyvät usein melko nopeasti, kuten tämäkin. Lopuksi kannattaa tietenkin vielä maistaa, että maut ovat kohdillaan. Apukokin kanssa maistelimme ja totesimme, että ”ripaus vielä suolaa ja pasta on valmis pöytään”!
Spagetti con Salsiccia
400 g spagettia
300-400 g possun raakamakkaraa ( käytin Wurstin Salcicca Toscanaa)
oliivi- tai rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
½ tl sokeria
2 tl paprikamaustetta
½ rkl Renee Voltaire liemijauhetta
suolaa ja pippuria
kourallinen tuoretta timjamia
Lisäksi:
vastaraastettua parmesaania
Kaada kasariin öljyä ja kuullota hetki pieneksi hienonnettua valkosipulia.
Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki.
Purista raakamakkarat siskonmakkaroiden tapaan palleroina pannulle. Kääntele muutama minuutti, jotta makkarat vähän ruskistuvat.
Sekoita sitten joukkoon tomaattimurska, liemijauhe, riivityt timjamin lehdet ja mausteet. Anna kypsyä hiljalleen, välillä hämmentäen noin 15 minuuttia. Tarkista suola. Lisää tarvittaessa.
Keitä spagetti suolalla maustetussa kiehuvassa runsaassa vedessä kypsäksi (al dente).
Tarjoa vastaraastetun parmesaanin kera.