Lohi-katkaraputapas

Lohi-katkaraputapas
Lohi-katkaraputapas

Lohi-katkaraputapaksen reseptiä minulta kysytään usein. Se on niin hyvää! Etenkin kesällä teen sitä usein alkupalaksi. Lohi-katkaraputapas on ceviche-tyyppinen raikas herkku, jonka voi tehdä jääkaappiin valmiiksi pari tuntia ennen ystävien saapumista.

Kesäinen alkupala kruunataan uunissa paahdetuilla saaristolaisleipätikuilla.

Ah, mikä ruokahalun herättäjä!

Lohi-katkaraputapas

400 g lohta
170 g isoja katkaravunpyrstöjä
½ dl oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
1 silputtu punainen chili
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ruususuolaa
mustapippuria myllystä
persiljaa, tilliä ja ruohosipuli silputtuna

Lisäksi:
1 dl majoneesia (Hellmans)
1 lime

Paahdettuja saaristolaisleipätikkuja
rypsiöljyä
ruususuolaa
Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa. Valuta.

Poista nahka lohesta. Kuutioi lohi pieneksi paloiksi.

Laita lohikuutiot ja katkaravut kulhoon. Kaada päälle öljy, sitruunanmehu, valkosipulit, chili, suola, mustapippuri ja silputut yrtit.

Sekoita ja anna maustua pari tuntia.

Leikkaa saaristolaisleipää ohuiksi tikuiksi. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pyörittele tikut öljyssä ja suolassa. Paahda 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Annostele lohi-katkarapuseos valmiiksi pieniin kulhoihin. Lisää päälle limellä maustettua majoneesia. Koristele yrteillä ja saaristolaisleipätikuilla.

Nauti hyvässä seurassa!

One thought on “Lohi-katkaraputapas

  1. Voi, kun täällä on taas ihania herkkuja. Kaikki maistuis. Taidetaankin muuttaa teidän kylille! Makkarapasta oli varmaan tosiaan apukokkikananpojan mieleen. Jäikö edes muille mitään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *