Grillattua colapossua ja kesäkurpitsasalaattia

Colakassler
Colapossua

Auringosta ja lämmöstä on saanut nauttia viime päivinä. Kesäinen sää houkuttelee meidän perheen usein kokkailemaan ja herkuttelemaan ulos. Silloin upotetaan lihat muutamaksi tunniksi marinadiin ja laitetaan grilli kuumenemaan.

Cola on oivallista lihan marinointiin. Possusta tai kanasta tulee nimittäin oikein maistuvaa colamarinadilla. Tämäkin marinadi sopii siis yhtä hyvin kanalle.

Colakassler grillissä 2
Colapossua ja kesäkurpitsaa grillissä

Colamarinoidut possun kasslerpihvit osuivat eteeni tuoreesta Viini-lehdestä. Hieman muutin marinadia oman jääkaapin ja varaston mukaan. Kesäkurpitsasalaatin tein myös omalla tapaa. Vain pinjansiemenet puuttuivat, jotka sopivat paahdettuina upeasti kesäkurpitsasalaattiin.

Colakassler ja kesäkurpitsat
Annos valmis!

Aurinkoisella säällä olin roseetuulella. Tein pyörälenkin ennen grillausta Itäkeskukseen. Alkossa myyjä suositteli possulle seuraksi hieman hapokasta ja raikasta saksalaista Neiss Pinot Noir (2013) roseeta. Hyvin viilennetty roseeviini oli erinomaista jo sellaisenaan nautittavaksi, kun odottelimme hyvää hiillosta, mutta myös täydellinen pari grillatulle possulle. Luulenpa, että nyt löytyi ensiosumalla kesän suosikkiroseeni.

Neiss rosee2
Kesän 2014 rosee suosikki!

Ihanaa, että grillikausi on vasta alussa!

Colamarinoitua possua ja kesäkurpitsasalaattia

5 annosta

5 porsaan kasslerpihviä ( noin 800 g)

Marinadi:
1 dl colajuomaa
½ dl ketsuppia
3 rkl teriyakikastiketta( tai soijakastiketta)
1 rkl koivunvaahterasiirappia (tai vaahterasiirappia)
1 rkl inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Pihvien päälle:
timjamin oksia

Grillattua kesäkurpitsaa ja mozzarellaa

1-2 kesäkurpitsaa ( noin 500 g)
125 g mozzarellaa
basilikanlehtiä
suolaa ja mustapippuria myllystä
rypsi- tai oliiviöljyä
punaista balsamicoa

Kasslerpihvit:

Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit marinoitumaan pariksi tunniksi.

Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnasta pois.

Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Grillaa pihvit keskilämmöllä kypsiksi.

Lisää halutessasi grillattujen pihvien päälle timjaminoksia.

Kesäkurpitsasalaatti:

Leikkaa kesäkurpitsat noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä.

Grillaa viipaleita muutama minuutti molemmin puolin.

Asettele grillatut kesäkurpitsaviipaleet tarjoiluvadille. Nostele päälle viipaloidut tai paloitellut mozzarellat. Ripsauta päälle suolaa ja pippuria. Viimeistele oliiviöljyllä, balsamicolla ja basilikanlehdillä.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *