Sitruunamousse on ihanan raikas päätös illalliselle. Ja mikä myös ilahduttaa – sen voi tehdä etukäteen ja valmistus on todella helppoa.
Mousse annostellaan suoraan kuppeihin ja koristellaan mieluisilla marjoilla ja kekseillä. Kesän kynnyksellä tekee mieli sujauttaa muutama mansikka päälle, pari sitruunalta tuoksuvaa sitruunamelissan lehteä ja yksi pieni suloinen macarons-keksi.
Sitruunamousse
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
¾ dl tomusokeria
1 sitruunanmehu
1 dl lemocurd tahnaa
(2 rkl limoncelloa)
Lisäksi:
sitruunamelissan lehtiä
mansikoita
macarons- keksejä
Vaahdota kerma. Vatkaa sokeri joukkoon. Lisää muut ainekset joukkoon. Sekoita.
Annostele suoraan kulhoihin. Koristele sitruunamelissan lehdillä, mansikoilla ja kekseillä.
Herkuttele pienen limoncello lasillisen kera!