Viime keväänä ihastuin suolaisen makeisiin raparperi-vuohenjuustoleipiin Amsterdamin matkalla. Niitä meni matkan aikana useampi. Tänä keväänä on tehnyt mieli tehdä myös jotain suolaista raparpereista ja tein nyt raparperisia crostineita grillijuhlien alkuun.
Kokeilin jo aikaisemmin yhtä leipäversiota raparperista, mutta siihen laitoin liikaa kaiken maailman mausteita. Ihan ok, mutta en nyt hehkuttelisi enempää. Nämä crostinit sen sijaan loistivat yksinkertaisella makumaailmalla ja vietiin samaa tietä käsistä!
Olipa ihana alkupala kuohuvan kera omenapuiden kukkiessa ja samalla aurinko lämmitti kuin kesällä!
Raparperi-vuohenjuustocrostinit
½ patonki
100 g vuohenjuustoa
50 g tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
200 g raparperia
2 rkl sokeria
1 dl vettä
paahdettuja pinjansiemeniä
tuoretta timjamia
Valmistus:
Sekoita vuohenjuustotahna eli tuorejuusto, vuohenjuusto ja mausteet hyvin sekaisin,
Kuori raparperit ohuelti. Leikkaa raparperit lyhyiksi tikuiksi. Kiehauta muutaman minuutin ajan ne sokerivedessä.
Jos sinulla on samaan aikaan grilli kuumana niin grillaa raparperit lopuksi, noin muutama minuutti.. Grillipelti on hyvä apu, jos käytät hiiligrilliä eli tee leivinpaperista ja foliosta pelti.
Paahda leivät nopeasti grillissä tai pannulla.
Kokoa leivät. Sipaise leivän pintaan vuohenjuustoseosta ja nostele päälle raparperia, pinjansiemeniä ja timjamia.