Raparperipannari ja vaniljakermavaahto

Raparperipannari
Raparperipannari

Tällä viikolla aloitinkin heti samaa tietä maanantaina raparperilla herkuttelun. Näin arkena pannari on kova sana, jos tekee mieli jotain hyvää. Pannari on ihanan helppo, nopea ja vähätiskinen. Eikä raparperi vaikeuta asiaa sen enempää, se vain viipaloidaan taikinan joukkoon.

Kivasti kirpakka raparperipannari on vietävän hyvää mansikkahillon ja vaniljakermavaahdon kera. Voiko viikko makoisammin alkaa. 🙂

Raparperipannari

5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl sulaa voita
2-3 raparperin vartta

Vaniljakermavaahto

1 dl kuohukermaa
1-2 rkl tomusokeria
½ tl vaniljaa

Valmistus:

Huuhtele ja kuori raparperi tarvittaessa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita munat kulhossa ja lisää maito ja sekä muut aineet. Sekoita.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kaada pannaritaikina leivinnpaperilla vuoratun vuoan päälle ( noin puolikas normaalista pellillisestä. )

Kuumenna uuni 225 asteessa ja paista pannaria noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista vaniljakermavaahto eli vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tomusokeri ja vanilja joukkoon.

Nauti raparperipannari mansikkahillon ja vaniljakermavaahdon kera.

Saatat tykätä myös

6 kommenttia artikkeliin ”Raparperipannari ja vaniljakermavaahto

  1. No teillähän näyttää olevan ihan juhlatunnelma siellä maanantain kunniaksi 🙂

    1. Kiitos, pannarin tosiaan pyöräyttää helposti arjen iloksi. On sitä jotain herkkuja joskus silloinkin oltava. 🙂

    1. Mä olen kanssa niin raparperihullu kuin olla ja voi vaan. Onneksi on keksitty pannari ja raparperiherkun voi tehdä helposti, kantsii kokeilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *