Tällä viikolla aloitinkin heti samaa tietä maanantaina raparperilla herkuttelun. Näin arkena pannari on kova sana, jos tekee mieli jotain hyvää. Pannari on ihanan helppo, nopea ja vähätiskinen. Eikä raparperi vaikeuta asiaa sen enempää, se vain viipaloidaan taikinan joukkoon.
Kivasti kirpakka raparperipannari on vietävän hyvää mansikkahillon ja vaniljakermavaahdon kera. Voiko viikko makoisammin alkaa. 🙂
Raparperipannari
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl sulaa voita
2-3 raparperin vartta
Vaniljakermavaahto
1 dl kuohukermaa
1-2 rkl tomusokeria
½ tl vaniljaa
Valmistus:
Huuhtele ja kuori raparperi tarvittaessa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita munat kulhossa ja lisää maito ja sekä muut aineet. Sekoita.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Kaada pannaritaikina leivinnpaperilla vuoratun vuoan päälle ( noin puolikas normaalista pellillisestä. )
Kuumenna uuni 225 asteessa ja paista pannaria noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista vaniljakermavaahto eli vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tomusokeri ja vanilja joukkoon.
Nauti raparperipannari mansikkahillon ja vaniljakermavaahdon kera.
No teillähän näyttää olevan ihan juhlatunnelma siellä maanantain kunniaksi 🙂
Voihan sitä välillä aloittaa maanantain makeasti. 🙂
Kiva ohje, sopii kyllä hyvin näin arkipäivien herkutteluun. Nyt onkin tarve näille raparperiresepteille. 🙂
Kiitos, pannarin tosiaan pyöräyttää helposti arjen iloksi. On sitä jotain herkkuja joskus silloinkin oltava. 🙂
Näyttääpä ihanalta! Varmaan pakko kokeilla. Raparperi on kyllä parhaimpia asioita keväässä! ♥
Mä olen kanssa niin raparperihullu kuin olla ja voi vaan. Onneksi on keksitty pannari ja raparperiherkun voi tehdä helposti, kantsii kokeilla. 🙂