Savusiikamoussea ja suppilovahvero-mascarponekeittoa

Savusiikamoussea ja suppilovahverokeittoa
Savusiikamoussea ja suppilovahverokeittoa

Joulu tekee tuloaan ja ajatukset kääntyvät jo joulun pikkuherkkuihin. Mitä voisi olla mukavia pieniä suupaloja glögin tai viiinilasillisen kera?

Hyvä ystäväni kävi illalla kyläilemässä. Tein meille ja lapsille tälläisiä pikkusyötäviä alkupaloiksi. Lapset ihastuivat erityisesti ruisnappeihin, joiden päällä oli savusiikamoussea. Ne meinasivat hävitä ennen kuin pöytään ehtivät…

Tässä ensimmäisiä pieniä vinkkejä joulua odotellessa. Lisää reseptejä tulee, koska monta herkkua on jo mielessä.

Bombotin veikeä ”oma perhe” voileipäalunenkin pääsi käyttöön. Aika kiva vai mitä?

Savusiikamousse
(noin 20 kpl)

300 g savusiikaa
1 tl sitruunan mehua
1 dl kuohukermaa
3 rkl ranskankermaa

Ota kalasta nahka ja ruodot pois. Leikkaa kala mahdollisemman hienoksi tai aja monitoimikoneella hienoksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja ranskankerma.

Vatkaa kerma ja sekoita se kala-ranskakermaseoksen kanssa.

Tarjoile ruisnappien kera.

Suppilovahvero-mascarponekeitto

oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
7-8 dl kanalientä
250 g mascarponejuustoa
½ sitruunan mehu
½ rkl yrttisuolaa
1 tl kuivattua persiljaa

Laita sienet likoamaan ja liota noin puolisen tuntia.

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota sipuleita kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää neste ja suppilovahverot, yrttisuola ja kuivattua persiljaa.

Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää mascarpone ja sitruunamehu. Anna juuston sulaa, sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *