Sitruunainen parsakaalisalaatti fetalla

Sitruunainen parsakaalisalaatti
Sitruunainen parsakaalisalaatti

Kevyesti höyrytetty kotimainen parsakaali sai päällensä mukavan kipakan salaattikastikkeen. Omenaviinietikka terästää sitruunaisen kastikkeen kivalla tapaa. Lisäksi mukana on fetaa, parmesaania ja paahdettuja pinjansiemeniä sekä yrttejä.

Salaatti katosi nopeasti paistettujen kanafileiden kera, kun nuoremman tyttäreni kanssa tyhjensimme kulhon. Kaksi parsakaali-fania kaksin kotona. Silloin ei kuulu ruokapöydässä mitään jurpusta rakkaista kaalimaan kaunottarista. Parsakaali jakaa tunnetusti mielipiteitä, vaikka luulen, että moni entinen ”vihaaja” on ainakin jo vähän rakastunut siihen. Moni on huomannut, että parsakaali on mahtavan makuista, kun sen kypsentää just mukavan napakaksi. Sinä kenties tykkäät, kun eksyit reseptin äärelle?

Sitruunainen parsakaalisalaatti

1 parsakaali
50 g feta-juustoa
parmesaania
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
yrttejä, esim. basilikaa ja lehtipersiljaa

Kastike:
½ valkosipuli kuorittuna ja hienonnettuna
3-4 rkl sitruunanmehua
2 rkl omenaviinietikka
3rl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi.

Pese ja huuhtele parsakaali. Leikkaa kukinnot irti. Kypsennä nuppuja höyrykattilassa ( tai keittämällä) 2-4 minuuttia, niin että ne jäävät napakoiksi.

Siirrä nuput tarjoiluastiaan. Sekoita kastike joukkoon. Murusta fetaa ja vuole parmesaania sekä ripottele pinjansiemeniä ja yrttejä päälle.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Sitruunainen parsakaalisalaatti fetalla

  1. Ihanan kuuloista, tykkäisin! Pidän myös tästä parsasta, mutta kaverini ei niinkään.

    1. Kuinka joku ei voi pitää parsasta? Hyvää päivää! Mutta koskaanhan ei ole liian myöhäistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *