Ratatouille

Ratatouille
Ratatouille

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

K-Supermarket Laajasalon vihannestorilla on nyt runsain mitoin kotimaisia kasviksia. Rakastettavan ranskalaisen kasvisruokaklassikon ratatouillen saa valmistettua melkein kokonaan kotimaisesta vihannessadosta, ainoastaan munakoiso ja valkosipuli tulevat muualta Euroopasta – eivät nekään silti siis mistään maailman ääristä.

Kesän vihannessatoa
Kesän vihannessatoa

Ratatouille sopii mainiosti vaihteleviin kesäsäihin, kun ei oikein tiedä kaipaako lämmintä tai kylmää ruokaa ja sataako vai paistaako? Ratatouille on nimittäin hyvää kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä eli sillä on tilaus säällä kuin säällä. Se sopii alkuruoaksi, grilliruokien lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi leivän ja oliivien kera. Tykkään myös murustaa vähän fetaa sen päälle, jos syön sen sellaisenaan lounaana.

Leipää ja oliiveja
Leipää ja oliiveja

Ratatouillesta tulee parasta, kun jaksaa paistaa kaikki vihannekset erikseen reilussa tilkassa oliiviöljyä, johon lisätään aina yksi hienonnettu valkosipulinkynsi. Näin jokaisen vihanneksen maku pääsee parhaiten esille. Olen joskus myös tehnyt ratatouillekeittoa. Tosin siinä paahdoin kaikki kasvikset uunissa ja soseutin ne kuuman nesteen kanssa keitossa, koska keitossa kaikki maut menevät muutenkin iloisesti sekaisin. Sekin on kyllä herkullista!

Kaikki reseptien raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Ratatouille

noin 1 dl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä
1 nippu kesäsipulia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä kesäkurpitsa
1 keltainen kesäkurpitsa
1-2 munakoisoa
6-8 luumutomaattia
2 laakerinlehteä
5 tuoretta timjamin oksaa
puoli punttia basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi: maalaisleipää ja oliiveja

Valmistus:

Pese ja kuivaa kasvikset. Kuori valkosipuli ja sipulit. Säästä kesäsipulin varret esimerkiksi salaattiin. Hienonna sipulit.

Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi ne. Halkaise kesäkurpitsat ja poista siemenet. Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsat.

Paista kaikki kasvkset erikseen öljyssä ja valkosipulissa. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja aloita sipulien kuullotuksella. Lisää yksi hienonnettu valkosipulinkynsi joukkoon. Siirrä sipulit uunipataan. Kaada taas tilkka oliiviöljyä ja yksi hienonnettu valkosipuli sekä lisää paprikat ja kuullota niitä viitisen minuuttia. Jatka samalla tapaa kasvis kerrallaan ja siirrä vihannekset pataan.

Leikkaa lopuksi tomaatti lohkoiksi ja lisää pannulla kuullotettujen kasvisten joukkoon pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Hauduta 150 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Poista laakerinlehdet. Maista ja tarkista suola. Lisää joukkoon myös tuoretta basilikaa.

Tarjoa kuumana, huoneenlämpöiseänä tai kylmänä maalaisleivän ja oliivien kera tai lisukkeena.

2 thoughts on “Ratatouille

  1. Nämä kuvathan on suorastaan valoa tänne pimeyden keskelle. Hyvä idea paahtaa kaikkia erikseen. Pistän korvan taakse 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *