Kunnon joulusiivous jäi, mutta teimme tänään perusteellisen loppiassiivouksen. Joulukuusi riisuttiin ja kannettin ulos. Samalla koko kämpälle kunnon kuuraus: matot ulos ja lattioiden pesu. Tervetuloa siisti ja selkeä arki!
Siivouksen välissä tein nopean kuhakeiton. Mies ja poika toivat eilen mökkireissulta kalaa. Matti-papalla oli ollut verkot jäiden alla ja Ahti oli ollut antelias. Keitin liemen itse, kun mukana tuli myös kalanperkeet. Parissakymmenessä minuutissa syntyy maukas liemi.
Keitto on hyvin pelkistetty, mutta kun on hyvä liemi niin vähemmälläkin selviää. Tilkka valkoviiniä keittoon ja lasiin myös loppiaisen sekä hyvän siivousfiiliksen kunniaksi.
Auvoisaa arkea – ja kohta koittaa taas viikonloppu!
Kuhakeitto
Kalaliemi:
1 kg kalanperkeitä
1 l vettä
1 laakerinlehti
8 valkopippuria
suolaa
4 neilikkaa
1 sipuli pilkottuna
1 porkkana pilkottuna
Kuhakeitto:
1 l valmista kalalientä
5 perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
(suolaa)
(valkopippuria)
½ dl valkoviiniä
700 g kuhafileitä
ruohosipulia, tilliä hienonnettuna
Aloita liemestä. Laita kalan pää, ruodot ja evät kattilaan veden ja mausteiden sekä vihannesten kera.
Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.
Lisää kuumaan liemeen pilkotut vihannekset.
Anna kypsyä 10-15 minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta.
Paloittele kala pieneksi paloiksi ja lisää keittoon. Anna kypsyä muutama minuutti.
Tarjoa silputun ruohosipulin ja/tai tillin kera.
Kuhakeittohan kruunaa hienosti siivouspäivän, kun liemenkin olet itse valmistanut kalan perkuista.Mahtavan kuuloinen! Wau!
Onhan se kalasoppa aina pikkaisen parempi ja aidompi, jos on mahdollista valmistaa liemi itse. 🙂