Välillä iskee addiktio cevicheen. Ystäväni pyysi minua tuomaan uuden vuoden juhliin pienen alkupalan kuohuvan seuraksi. Aikaa oli vähän, mieleeni putkahti silloin ceviche. Se on nopea valmistaa ja siinä ei voi epäonnistua. Pienellä vaivalla syntyy raikas ja herkullinen suupala.
Tämä ceviche on tehty lohesta, mutta siihen käy muut merikalat yhtä hyvin, esim. siika, kuha, ahven. Kalalle allerginen voi tehdä cevichen vaikka herkkusienistä. Cevichessä raaka-aine kypsytellään suloisen pehmeäksi sitruunan tai limetin mehussa.
Viikonloppuna tein cevicheä uudelleen nachojen ja guacamolen kera. Tämä setti sopii hyvin rentoon illanviettoon ja niin ihanaa, että sillä voisi pelkästään elää.
Hyvää loppiaista!
Lohiceviche
500 g lohta
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 punainen chili siemenet poistettuna ja pieneksi hienonnettuna
3-4 limetin mehua
suolaa
pippuria
tuoretta korinteria, ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus:
Purista limeteistä mehut kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainekset.
Poista lohi fileestä nahka ja leikkaa ohuiksi kuutioiksi. Laita kuutiot marinadiin.
Anna lohen kypsyä marinadiliemessä vähintään noin 30 minuuttia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Nachot ovat jo aika suolaisia, joten kevyt suolaus on minun makuuni.
Oijoi kuva näyttää tosi hyvältä. Kunhan pääsee maistamaan.
Joku kerta maistellaan cevicheä yhdessä. 🙂
Ja minä olisin liittynyt mielelläni Lumihiutaleen seuraan myöskin maistamaan 🙂