Suklaatipun sitruunakakku

Suklaatipun sitruunakakku

Sitruunainen kuivakakku sai pääsiäisen iloksi pintaansa valkosuklaisen kuorrutteen ja paljon pieniä suklaamunia. Sitruunakakku on ihanan raikasta ja mehevää sellaisenaan, mutta pääsiäisen kunniaksi sen päälle kasataan suklaaherkkuja niin paljon kuin mahtuu ja maistuu!


Suklaatipun sitruunakakku

3 luomumunaa
2 ½ dl sokeria
½ tl vaniljajauhetta
50 g voita
1 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 (luomu ) sitruunan kuori ja mehu

vuokaan: voita ja korppujauhoja/mantelirouhetta

Valmistus:

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata voi.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita maito sulatettuun voihin. Lisää seos vaahtoon.

Sekoita vehnäjauhot, manteli, vanilja, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos puuhaarukalla taikinaan.

Pese sitruunakuori hyvin. Sekoita joukkoon vielä sitruunanmehu ja raaste.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Jäähdytä ja kumoa vuoasta. Koristele tomusokerilla tai kuorrutteella.

Kuorrute:

25 g voita
1 ½ dl tomusokeria
2 -3 rkl kuohukermaa
4 palaa valkosuklaata sulatettuna

Valmistus:

Sulata voi ja lisää tomusokeri ja kuohukerma. Sekoita lopuksi valkosuklaa joukkoon.

Valuta kuorrutetta raitoina kakun päälle.

Lisää lopuksi erilaisia pääsiäismunia rikottuina tai kokonaisena.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Suklaatipun sitruunakakku

  1. Ajattelin ensin, että Kyöpelinvuoren noitako on laskeutunut luudallaan sun kakun päälle, mutta taitaakin olla Bistron omaa pientä pääsiäisiloittelua 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *