Sain sunnuntaina mieluisia tuliaisia lapsilta ja bistroisännältä, kun väki kotiutui suunnistusleiriltä Solvallasta. On tuo suunnistus vaan oiva laji, kun siinä samassa voi napsia myös metsän makoisia antimia mukaan.
Viikko alkaakin simppelillä, mutta erittäin herkullisella sienipastalla!
Suppilovahvero-kesäkurpitsapasta
300 g pastaa
suppilovahvero-kesäkurpitsakastike:
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
1 l tuoreita suppilovahveroita
1 pieni kesäkurpitsa
40 g (baby)pinaattia
2 dl kermaa
1 tl timjamia
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl pestoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
parmesaania
Valmistus:
Keitä pasta al dente.
Puhdista ja hienonna sienet.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Huuhtele pinaatti.
Kuullota öljyssä ja voissa ensin valkosipulia. Lisää kesäkurpitsat ja paista noin 3-4 minuuttia. Lisää suppikset ja paista 3-4 minuuttia niitäkin. Sitten pinaatti ja mausteet. Kerma, sitruunamehu ja pesto perään.
Anna kastikkeen hautua hiljalleen 4-5 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä, esim. basilikaa ja lehtipersiljaa.
Tarjoa kastike pastan ja parmesaanijuuston kera.
No kyllä Bistron emännän kelpaa pöräytellä siellä sienipastoja 🙂 Olen kulkenut metsissä, mutta suppelit osaa kai piiloutua minulta aika taitavasti…
Kyllä niitä nyt pitäisi löytyä! 🙂