Syrnikit eli rahkaletut

Syrnikit eli rahkaletut

Kas kun en ole aikaisemmin paistanut syrnikkejä eli venäläisiä rahkalettuja. Raikkaan hapan rahka nimittäin sopii täydellisesti lettutaikinaan. Herkuttelimme syrnikit iltapalaksi passion hedelmän, mustikoiden ja puolukkakastikkeen kera. Voi nam! Joku kerta teen näitä myös aamiaiseksi, sillä nämähän sopivat vallan mainiosti yhtä lailla rentoihin viikonloppuaamuihin.

Ihanaa viikonloppua!

Syrnikit eli rahkaletut ( noin 16-20 pikkulettua)

1 prk (250g) rahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

paistamiseen voita

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota noin vartti.

Kuumenna lettupannu ja paista letut kullanruskeiksi. Varo liian kovaa lämpöä, etteivät letut pala!

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Syrnikit eli rahkaletut

  1. Minäkin tykkään kaikenlaisista pannukakuista ja letuista. Syrnikkejä olen kokeillut kerran ja muistelisin, että ne olivat kyllä hyviä, mutta jotkut piimäpohjaiset olivat vielä kivempia. Minä teen just aamiaiseksi erilaisia pannukakkuja, en juurikaan jälkkäriksi.

    1. Minä ihastuin syrnikkeihin nyt kertalaakista. Tykkään myös piimäpohjaisista, niissähän on vähän samaa hapanta raikkautta. Itsekin tykkäisin letuista joskus aamiaiseksi, mutta loppujen lopuksi meillä on liian harvoin ihania pitkän kaavan aamiaisia. Onneksi letut kuitenkin sopivat moneen hetkeen: jälkkäri, välipala, iltapala…:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *