Parsacarbonara

Parsacarbonara

Parsa kuuluu niin mun kevääseen. Aina kun edellinen puntti on mennyt, pitää saada oitis seuraava. Kevään suosikkiparsaresepti on ollut nyt parsa-prosciuttopiirakka, mutta onneksi parsa sopii moneen ja tällä kertaa herkuteltiin parsapastalla.

Tähän carbonaraan voisi lisätä klassiseen tapaan myös paistettua pekonia, mutta meille maistui ilmankin. Oma loppulisäykseni oli tällä kertaa vihreä pesto. Sekin sopi tähän kivasti!

Parsacarbonara

200 g spaghettia

2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria

paistamiseen voita ja oliiviöljyä
puntti vihreää parsaa
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria

( pestoa)

Valmistus:

Keitä pasta pakkauksen mukaan al dente.

Sekoita kananmuna-kerma-juustoseos.

Huuhtele parsat ja kuori parsat ohuelti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois. Leikkaa paloiksi. Paista pannulla öljyssä ja voissa muutama minuutti. Valuta päälle sitruunnmehua ja rouhaise vielä vähän suolaa ja pippuria.

Sekoita valutetun pastan joukkoon kananmuna-kerma-juusto ja parsat. Kuumenna varovasti samalla sekoitellen.

Lisää halutessasi pastan joukkoon hieman pestoa ja yrttejä. Voit myös paistaa joukkoon pekonia, kuten klassikkoversiossa.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Parsacarbonara

  1. Kyllä nyt kannetaan parsapuntteja taas riemurinnoin kaupasta kotiin 😀 Tässähän onkin yksi herkullisen kuuloinen vinkki !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *