Syysillallinen: Tatti-lehtikaalitagliatelle

Tatti-lehtikaalitagliatelle
Tatti-lehtikaalitagliatelle

Otimme varaslähdön viikonlopun tattijahtiin. Edellisenä viikonloppuna pääsimme sienten makuun. Etenkin herkkutatteja löytyi mukavasti. Tateista tehtiin taivaallista tattipizzaa ja mieheni on viikon aikana paistanut monet tattibruschetat. Osa tateista on kuivattu. Eiliselläkään metsäreissulla ei tullut pettymystä tattien kanssa. Kori täyttyi, kun vain astui metsään. Niitä kasvaa jopa päällekkäin!

Tattia tatin päällä.
Tattia tatin päällä.

Myös lehtikaalia on ollut saatavilla mummilan pihalta riemastuttavan paljon. Lehtikaali sopii hyvin sieniruokiin. Sitä kannattaa kokeilla myös muiden sienten kanssa. Tänäänkin yhdistin lehtikaalia kantarellin kanssa.

Tateista ja lehtikaalista saa ylellisen kastikkeen tagliatellelle ja se on yksinkertainen valmistaa. Kastikkeen mausteena on timjamia. Sen ainutlaatuinen maku tulee parhaiten yksinään käytettynä esille, kuitenkaan peittämättä muiden raaka-aineiden makua.

Nyt on tattijuhlien aikaa! Herkuttelun lomassa kuivurit puhaltavat yötä myöden ja seuraavaa retkeä suunnitellaan..

Tatti-lehtikaalitagliatelle

voita (paistamiseen)
2 valkosipulinkynttä
4-5 herkkutattia
150 g lehtikaalia
½ dl valkoviiniä
2 kuohukermaa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja valkopippuria rouhittuna
1 tl timjamia

Viimeistelyyn:
tuoretta timjamia
vastaraastettua parmesaania

250 g tagliatelle nauhapastaa
oliiviöljyä

Keitä pasta al dente.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista tatit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Poista lehtikaalista ruoti. Ryöppää muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Purista vedet pois ja hienonna.

Kuullota ensin hetki valkosipulia voissa pannulla. Lisää sen jälkeen tattisiivut ja jatka kuullottamista, niin että tatit vähän ruskistuvat. Laita vielä lehtikaali pannulle ja kääntele hetki. Kaada valkoviini pannulle. Anna kiehahtaa. Lisää kerma, mausteet ja etikka. Anna hautua 5-10 minuuttia.

Tarkista suola ja tarjoa tuoreen timjamin sekä vastaraastetun parmesaanin kera.

Nam!

Katso myös: Taivaallinen tattipizza

Tyttären tiput zoomaavat tatteja myös ilmasta käsin. Tehokkaan oloinen joukko!
Tyttären tiput zoomaavat tatteja myös ilmasta käsin. Tehokkaan oloinen joukko!

Saatat tykätä myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Syysillallinen: Tatti-lehtikaalitagliatelle

  1. Olipas täällä taas herkkujen lisäksi hauska tipukuva. Ei tarvitse ihmetellä enää, että mistä teille oikein sataa tatteja noin hurjasti, kun on tuollaiset apujoukot mukana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *