Syysvoimaa: Lehtikaali-fetasalaatti harissavinaigrettelle

Lehtikaali-fetasalaatti harissavinaigrettelle
Lehtikaali-fetasalaatti harissavinaigrettelle

Lehtikaalista valmistuu ihanan syksyinen voimasalaatti. Kevyen höyrytyksen jälkeen lehtikaalin rakenne muuttuu hieman pehmeämmäksi ja se sopii silloin paremmin myös herkkävatsaiselle. Simppelissä salaatissa lehtikaali saa seurakseen fetaa, avakadoa ja rubiininpunaisia granaattiomenan siemeniä. Salaatin kastikkeena on raikkaan kipakka harissavinaigrette.

Syksyllä harvemmin tulee syötyä kylmiä salaatteja, mutta tämä maistui ainakin täällä ihan tälläisenään. Toki lehtikaalisalaatin täydennykseksi voi lisätä helposti esimerkiksi paistettua kanaa tai lohta.

Lehtikaali-fetasalaatti harissavinaigrettelle

100 g lehtikaalia
100 g fetaa
1 avokado
1 dl granaattiomenan siemeniä
kourallinen korianteria

kastike:
4 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
2 rkl sitruunan mehua
2 tl harissaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Sekoita salaattikastikkeen ainekset hyvin kulhossa.

Huuhtele lehtikaali ja leikkaa lehtikaalista ruoti pois. Hienonna. Höyrytä lehtiä muutama minutti höyrykattilassa, jos haluat hieman pehmeämmän rakenteen. Höyrytetty lehtikaali sopii myös paremmin herkkävatsaiselle.

Kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa feta viipaleiksi. Pyörittele granaattiomenaa pöytää vasten. Leikkaa kruunu irti ja lohko hedelmä sitten seinämien mukaan. Irroittele siemenet isossa kulhossa. Katso ettei valkoista kitkerän makuista seinämää tule mukana (Oikotie onneen on Pirkka pakaste granaattiomenan siemenet.)

Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoittele hyvin kastike joukkoon.

2 thoughts on “Syysvoimaa: Lehtikaali-fetasalaatti harissavinaigrettelle

  1. Vihreys ja punaiset marjat luo salaattiin ihan jouluisen tunnelman 🙂

    1. Kyllä se joulukin lähestyy ja miksei tämä salaatti kannattaisi laittaa mieleen jo joulupöytääkin ajatellen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *